9.4 °C

DOS op karakter langs Zwolle

zo 22 januari 2017, 10.44 uur

KOLLUMERSWEACH - Het herenteam van DOS heeft zaterdag een moeizame 4-0 (25-13, 26-24, 30-28, 25-11) overwinning behaald op rode lantaarndrager Voorsterslag/ VC Zwolle. Na een gemakkelijke eerste setwinst verloren enkele spelers dusdanig de concentratie in de passing en aanval dat de ploeg meeging in het niveau van de jonge Zwollenaars. De twee sets waarin dat het geval was, werden uiteindelijk op karakter gewonnen. De bevrijding die dat opleverde zorgde ervoor dat de thuisploeg weer geconcentreerd speelde in de vierde set en in een mum van tijd de tweede 'vijfpunter' van het seizoen veilig stelde.

De ploeg moest het deze speelronde stellen zonder passer-loper Wouter de Vries en daarom was Hendrik Postma gevraagd om als spelverdeler acte de présence te geven. Vaste spelverdeler Gerrit de Beer verhuisde daardoor naar de buitenpositie,terwijl Douwe Kooistra, Kees Kloosterman, Peter Wolters en Cornelis van Slageren op hun eigen positie bleven. De ploeg startte furieus tegen de jonge Zwollenaars, waarbij de vraag was wie van hen eigenlijk een rijbewijs had. Er werd goed verdedigd, Hendrik Postma strooide met puike set-ups en de aanvallers maakten die prima af. Een grote setwinst was het gevolg, geen vuiltje aan de lucht zou men zeggen.

Toch liep het allemaal eventjes anders. In de twee erop volgende sets werd de hoofdpass niet meer op maat verzorgd en daardoor konden de set-ups niet meer op maat gegeven worden. De aanvallers gingen vervolgens steeds minder goed met de kansen om. Zwolle profiteerde gretig en nam in beide sets een voorsprong van twee punten. Goede serviceseries, blokkeringen en reddingen in het achterveld zorgden er echter voor dat de Kollumerzwagers uiteindelijk toch nog aan het langste eind trokken.

In de vierde set stelde DOS orde op zaken en werd Voorsterslag/ VC Zwolle op een klinkende nederlaag getrakteerd. Met name diagonaal Peter Wolters speelde daarbij weer als vanouds.

DOS staat door de overwinning op een achtste plek met dertig punten uit dertien wedstrijden en speelt komend weekend een uitduel in Kampen tegen Reflex.