9.4 °C

SC Kootstertille gemakkelijk langs Zeester

zo 11 december 2016, 16.33 uur

KOOTSTERTILLE - Vorig seizoen hadden de Tilsters, zowel uit als thuis, nog de grootste moeite met Zeester maar deze editie was SC Kootstertille duidelijk een maatje te groot. Het enige wat ook deze wedstrijd werd nagelaten is een hoger rendement halen uit het veelvoud aan kansen.

Het niet opvoeren van de score lijkt bij de Tilsters tot kunst verheven want wederom werden er veel kansen gemist. Jouke Waaksma Bzn had al na vijf minuten een voorsprong op zijn schoen maar de aangever van Tom van der Veen leverde slechts een hoekschop op. Ook Wilco van de Heide zag zijn inzet via doelman Martijn Wieringa tot hoekschop verwerkt. Halverwege de eerste helft kon Jouke Waaksma Bzn, na een geweldige miskleun in de laatste linie bij Zeester, zomaar richting het doel wandelen maar kreeg hij ruzie met de bal. Een mooie kans op een voorsprong werd hiermee om zeep geholpen. Precies op het halfuur kwam de thuisclub aan haar eerste wapenfeit maar Vince Kylian van der Veen deponeerde de bal recht in handen van doelman Albert Jan Merkus.

Even later kreeg Van der Veen opnieuw een mogelijkheid toen Douwe Kloostra zich in de situatie verslikte. Van der Veen ramde de bal echter slordig voorlangs. Pas vlak voor de rust betaalde de betere spelopvatting van de gasten zich uit. Een vloeiende aanval eindigde bij Wilco van der Heide die zich vervolgens prachtig vrij speelde en de bal perfect in de verste hoek schoot; een wonderschone treffer. In blessuretijd van het eerste bedrijf was het duel beslist toen Wilco van der Heide een technisch hoogstandje demonstreerde. Uit een moeilijke hoek wist hij, bijna identiek aan de eerste, ook zijn tweede treffer fraai af te ronden; 0-2.

In de eerste tien minuten na de rust vertikte SC Kootstertille het om een handvol opgelegde kansen te benutten. Tom van der Veen wist oog in oog met doelman Wieringa, zelfs tot tweemaal toe laatstgenoemde niet te passeren. Jouke Waaksma Bzn kreeg dit even later wel voor elkaar toen Wieringa te ver voor zijn doel stond maar het speeltuig verdween luttele centimeters naast het doel. Een volgende kans was ook niet aan de Tilster aanvaller besteed want nu schoot hij recht op het lichaam van de Zeester sluitpost.

De thuisclub kreeg geen enkele grip op het spel van de bezoekers en moest een kwartier voor het einde opnieuw buigen. Wilco van der Heide voltooide zijn trilogie door de bal eerst goed te controleren en deze vervolgens uiterst beheerst langs doelman Wieringa te schuiven; 0-3. Tien minuten voor het einde kwam de na rust helemaal opgebloeide Jouke Waaksma Bzn eindelijk tot zijn treffer. Op de steekpas van broer Gerbrand bleef Jouke ook in oog met de thuisclub goalie ditmaal uiterst kalm en tilde de score koeltjes naar 0-4. Het duel bleef eentonig want ook in de slotfase kwam SC Kootstertille nog tot een aantal fikse mogelijkheden.

Eerst kwam Wilco van der Heide niet verder dan de vuisten van de Zeester doelman en vlak voor het einde speelden de bezoekers de overtal situatie erg slordig uit. Met z’n drieën mochten de Tilsters op het doel afkomen maar daar waar Douwe Hoekstra de meegelopen Jouke Waaksma Bzn en Wopke Hoekstra bij de afronding had moeten betrekken koos hij voor eigen succes en schoot de bal tegen het lichaam van doelman Wieringa. De uiteindelijke 0-4 overwinning was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen maar betekende een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft.