Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Tientallen dode Smienten bij Bollingawier

za 10 december 2016, 19.25 uur

EASTERNIJTSJERK - In de omgeving van Bollingawier zijn in het begin van de avond 27 dode Smienten geruimd in de vaart De Paezens. Dat meldt de veiligheidsregio Fryslân. Wetterskip Fryslân gaat daarom zondag met een team zoeken naar dode vogels in het gebied rondom Oosternijkerk.

Om verspreiding te voorkomen, sluit It Fryske Gea de buitendijkse Peazumerlannen af voor publiek. Vandaag zijn er meerdere teams aan het zoeken geweest naar dode vogels in de omgeving van Ferwert, omgeving Boksum/Hilaard, omgeving Workum/IJlst, Terschelling en buitendijks. In totaal zijn er rond de 150 vogels gevonden, waarvan ruim 50 in het buitendijkse gebied. Dat zijn er minder dan in de voorgaande dagen.

Omdat het veelal om solitaire gevallen (geen groepen vogels) gaat, wordt de zoektocht in deze gebieden maandag voortgezet. Wel is zondag een team paraat om bij meldingen van mogelijke uitbraken van vogelgriep direct te kunnen ruimen.

Wetterskip Fryslân heeft bij deze vogelgriepuitbraak de taak om de vogels te ruimen en de waterkwaliteit te bewaken. Veiligheidsregio Fryslân regisseert de communicatie over het regiobeeld van de vogelgriep. U kunt vanaf heden de berichtgeving over de vogelgriep volgen via de website van Veiligheidsregio Fryslân (www.veiligheidsregiofryslan.nl) en de website van gemeenten waar dode vogels zijn aangetroffen.

Melden dode watervogels

Als u drie of meer dode watervogels (eenden, ganzen, zwanen) aantreft, dan kunt u dit melden via het milieu-alarmnummer: (058) 212 24 22. Geef bij de melding aan: De locatie van de vindplaats, datum, tijdstip en indien bekend het soort(en) dode vogels. Vermijd direct contact met de kadavers en raak de kadavers niet met blote handen aan. Wetterskip Fryslân zorgt in overleg met de betrokken gemeenten en/of grondeigenaar voor een veilige afvoer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!