9.1 °C

Tilsters verliezen van zichzelf en van keeper

zo 4 december 2016, 17.48 uur

KOOTSTERTILLE - Hoeveel kansen moet je krijgen om een wedstrijd te winnen? Dit was voor SC Kootstertille van toepassing in het thuisduel tegen OKVC. Anderzijds was de inbreng van doelman Marko van der Zijl onovertroffen want hij was er bijna in z’n eentje voor verantwoordelijk dat de Tilsters tot slechts twee treffers kwamen. De vlijmscherpe counters van de gasten waren vervolgens voldoende om de thuisclub tegen een zure nederlaag op te laten lopen.

Wilco van der Heide was de eerste die de betrouwbaarheid van de gastengoalie testte maar verder dan een hoekschop kwam Van der Heide in minuut vijf niet. Jouke Waaksma Bzn had twee minuten later de score zeker moeten openen maar in de een op een situatie trof Waaksma slechts het lichaam van Van der Zijl. Na ruim een kwartier spelen trok Tom van der Veen de bal uitstekend voor. De OKVC doelman dacht dat de bal voorlangs zou verdwijnen en greep niet in. Jouke Waaksma Bzn schrok kennelijk van de plotselinge vrijheid door het speeltuig bij de tweede paal naast het doel te werken. En zoals zo vaak vallen dan de doelpunten aan de andere kant want uit het niets kwam OKVC uit haar eerste de beste aanval op voorsprong.

Uit de vrije schop kreeg Martijn Delies wel erg veel ruimte en mocht de bal ongehinderd binnenkoppen; 0-1. De thuisclub voerde de druk nog meer op maar achtereenvolgens Wilco van der Heide, Tom van der Veen en Jouke Waaksma Bzn kregen de bal niet over de doellijn. Tien minuten voor rust was het eindelijk raak toen Aize Storm met een prachtige steekpas Gerbrand Waaksma bereikte. Diens uithaal plofte bij de tweede paal onhoudbaar binnen en de stand was weer in evenwicht; 1-1. Deze treffer betekende de 2000e voor de Tilster hoofdmacht in competitieverband. Enkele minuten na rust waren de rollen omgedraaid toen de thuisclub eindelijk aan de leiding kwam. Gerbrand Waaksma legde de bal prima terug op de inkomende Aize Storm die de bal vervolgens onhoudbaar langs doelman Marko van der Zijl joeg; 2-1. Gerbrand Waaksma had tien minuten later voor een ruimere voorsprong kunnen zorgen maar trof het lichaam van Van der Zijl. De gasten mochten even later een hoekschop nemen die in eerste instantie nog kon worden afgeslagen. Uit de rebound lepelde Sander de Boer de bal richting tweede paal waar Tille doelman Albert Jan Merkus een dure misrekening maakte en het speeltuig in de verste hoek zag verdwijnen; 2-2.

Aize Storm leek een kwartier na rust toch weer op weg naar een nieuwe Tilster voorsprong maar wederom wist doelman Marko van der Zijl reddend op te treden. Even later sloeg de thuisclub de schrik om het hart toen Pieter Hoekstra de bal bijna in het eigen doel kopte. De koude douche viel niet veel later alsnog toen arbiter Arjan Vellinga het vlagsignaal van zijn assistent negeerde en invaller Pieter Sieperda de bal in de verste hoek deponeerde; 2-3. OKVC had gezien het spelbeeld opnieuw de niet voor mogelijk gehouden voorsprong genomen en zou deze vervolgens ook niet meer uit handen geven. Wat SC Kootstertille ook probeerde, een meer dan verdiende gelijkmaker of overwinning zou uitblijven. Aize Storm zag een inzet op de doellijn worden weggewerkt en Pieter Hoekstra moest buigen voor de zoveelste redding van doelman Marko Van der Zijl. Ruim in blessuretijd vond Aize Storm eindelijk een gaatje in de handbalverdediging van OKVC maar de bal verdween centimeters langs de verkeerde kant van de paal. DE gasten haalden opgelucht adem en trakteerden de Tilsters met deze ‘gestolen’ nederlaag op een duidelijk lesje in effectiviteit.