4.4 °C

VIOD wint spannende derby

zo 4 december 2016, 14.26 uur

DRIEZUM - VIOD begint scherp na het fluitsignaal van scheidsrechter Walters. Eerste kans van de wedstrijd is dan ook voor VIOD. Roelof van der Veen kopt net over uit een corner. Hierna krijgt WTOC in de achtste minuut een vrije trap op 25 meter. Door de zon verblindt ziet Keeper Visser de bal te laat en komt WTOC op een 1-0 voorsprong door Berend Jan Prins.

Binnen 5 minuten komt WTOC op een 2-0 voorsprong door Nyckele Smeding na een fout in de verdediging van VIOD. VIOD herpakt zicht weer en krijgt via Erik van der Veen een kans. Maar Erik schiet hoog over. De volgende kans benut hij wel. De bal wordt door Kees Hansma voorgezet en Erik kan de bal in de verre hoek achter keeper Hoiting deponeren. In de 28e minuut een domper voor VIOD. Uit een botsing moet Nykle Durk van der Valk het veld verlaten met een hoofdwond. Ook zijn directe tegenstander valt uit met een hoofdwond. Zijn vervanger kan nog in de eerste helft de stand gelijk trekken.

Uit een voorzet van René van der Veen kan Pieter Ele Kuitert met succes afronden. VIOD begint weer scherp aan de tweede helft en kan dit via Jelmer Visser vervolg geven. Alleen Jelmer wordt terug gefloten wegens een vermeend buitenspel. In de 53e minuut pakt VIOD de voorsprong. Na een vrije trap van Jouke Bosgraaf belandt de bal via en WTOC speler in het doel. Even later heeft Keeper Visser een passend antwoord klaar op een schot van WTOC. In de 70e minuut komt VIOD op 4-2. Roelof van der Veen bediend zijn jongste broertje via een mooie assist en Erik kan beheerst afronden. In de 80e minuut heeft keeper Visser letterlijk en figuurlijk een slippertje. Hij glijdt uit en kan de bal niet ver genoeg weg schieten. Hierdoor kan Jilmer Dijkstra de bal in het lege doel schieten. In de laatste minuut maakt keeper Visser zijn fout meer dan goed. Hij brengt redding op de lijn. Hierna fluit scheidrechter Walters voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week speelt VIOD de uitwedstrijd tegen AVC uit Sexbierum.