Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

Heren WSG Dragor winnen voor 2e keer

zo 4 december 2016, 14.25 uur

DRACHTEN - Zaterdag (3 december) stond de negende wedstrijd in de Tweede Klasse Bond van Heren 1 van WSG DraGor op het programma. Deze wedstrijd is de eerste van een reeks van vijf thuiswedstrijden. Het is erg belangrijk dat de heren uit Drachten punten gaan pakken in deze wedstrijd omdat ze vooralsnog de laatste plaats bezetten. Afgelopen zaterdag moesten de Friezen aantreden tegen directe concurrent Swol 1894 Heren 1 uit Zwolle.

Dat de heren uit Zwolle hun eerste keeper zagen vertrekken afgelopen zomer was duidelijk. De Zwolse keeper moest duidelijk nog wennen aan zijn plekje onder de lat. Dit gaf de Friezen de mogelijkheid om fel uit de startblokken te komen. Na de eerste periode stond dan ook een comfortabele 3-0 voorsprong op het bord.

De Zwollenaren leken hierdoor wakker geschud en begonnen sterker aan de tweede periode. In deze periode werd veel gescoord aan beide kanten. Ondanks uitstekend keeperswerk van Tim Hoitinga, wisten de heren uit Zwolle toch viermaal te scoren in deze periode. Aan de andere kant wisten de Friezen vijfmaal het net te vinden, waardoor de tweede periode eindige in een 8-4 voorsprong.

De derde periode had eenzelfde patroon. Beide teams begonnen goed en met name Magchiel Groen, aan DraGor-zijde, was scherp. Hij wist driemaal te scoren in een tijdsbestek van drie minuten. Helaas moest hij daarna het speelveld verlaten met zijn derde persoonlijke fout. Wederom wist keeper Tim Hoitinga de Friezen op de been te houden, die hun voorsprong deze periode zagen uitlopen naar 12-7.

In de laatste periode zaten er veel spelers van DraGor met een hoge foutenlast op de bank. Het hoge tempo van de eerste drie periodes had de heren ok veel kracht gekost. De Zwollenaren konden dus enigszins terugkomen in de wedstrijd, maar doelpunten van Johan de Haan en Mitchell van den Adel zorgden ervoor dat de winst niet in gevaar kwam. Eindstand: 14-10.

Johan de Haan (6x), Magchiel Groen (4x), en Mitchell van den Adel (4x).

Ondanks de winst blijven de Friezen voorlopig laatste in de competitie. Wel komen ze gelijk in aantal punten met de nummers tien en negen. Volgende week zaterdag staat om 18.45u de belangrijke thuiswedstrijd tegen Livo Heren 1 op het programma.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'