9 °C

ASC laat zich ook inpakken door Beetgum

zo 27 november 2016, 13.00 uur

AUGUSTINUSGA - Onder prima omstandigheden moest ASC 1 het op eigen veld opnemen tegen Beetgum 1. ASC, dat de punten hard nodig heeft, begon niet heel sterk aan dit duel, getuige het doelpunt dat Beetgum al binnen een minuut maakte, maar die gelukkig wegens buitenspel werd geannuleerd. Hierna was ASC een 'beetje' wakkerder, maar overtuigend was het nog niet. Na ruim een kwartier spelen, leek het erop dat ASC de zaken wat beter voor elkaar had, en werd er op een acceptabel niveau gevoetbald. Na 18 minuten werd een prima lange pass van Han Zwart, even zo prima aangenomen door Tamme de Boer, die op zijn beurt de bal voor het doel bracht waar Remko Hofman stond om de 1-0 binnen te werken.

Eindelijk weer eens een voorsprong voor ASC, echter..heel lang duurde de vreugde hierover niet, want binnen een minuut kwam Beetgum, via Marten Johannes Bloem, alweer op 1-1 doordat er niet adequaat werd verdedigd. Met een gelijke stand was er natuurlijk nog geen man overboord, maar ASC leek het zich toch dusdanig aan te trekken, wat tot enige onrust leidde. De lichte paniek aan de kant van ASC werd door Beetgum in de 29e minuut afgestraft toen, weer op eenvoudige wijze, de 1-2 werd gemaakt door Willem Jan Dijkstra.

ASC probeerde het nog wel, maar het kwam er eigenlijk niet meer uit. De rust werd bereikt met een 1-2 stand en had, de aan het einde van het seizoen vetrekkende ASC-trainer, Martin Brandsma, de schone taak om de koppen weer omhoog te krijgen. Direct na de pauze kon echter ieder ASC-plan de prullenbak in, want het was Beetgum dat na een halve minuut in het 2e bedrijf op 1-3 kwam, door wederom Willem Jan Dijkstra, doordat de defensie van ASC even niet thuis gaf en doelman, Arie Brandsma, net 'te laat' kwam. Na 46 minuten spelen was deze wedstrijd dus eigenlijk al beslist, en in het vervolg leek het erop dat het eerder 1-4 zou worden dan dat de thuisploeg de aansluitingstreffer zou maken, en aldus geschiedde...

In de 66e minuut was het Jort Haije Dijkstra die voor de 1-4 tekende. Nu was het wel duidelijk dat de thuisploeg deze middag zonder punten van het veld zou komen, maar toch wilde het zich nog niet (tegen beterweten in) gewonnen geven, maar de 2-4 van Niels Weening na 87 minuten was alleen maar voor de statistieken. Na deze 2-4 nederlaag glijdt ASC naar de voorlaatste plaats op de ranglijst, waar het absoluut niet thuishoort! Wie weet doet een weekje rust wel wonderen en kan ASC zich op zaterdag 10 revancheren op eigen veld tegen het altijd lastig Ropta Boys, aanvang 14.00 uur.