Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Hennepplanten bij moeder in de tuin

do 24 november 2016, 14.15 uur

LEEUWARDEN - In de tuin van de woning van zijn moeder, aan de Popels in Twijzelerheide, had een 19-jarige inwoner van Twijzel negen hennepplanten staan. Als hij de opbrengst van de planten niet zelf op rookte, dan verkocht hij de wiet of gaf hij wat aan vrienden. Dat was meer dan genoeg om hem te dagvaarden voor de zitting van de politierechter, vond het Openbaar Ministerie (OM).

Donderdag zat de Twijzeler voor rechter Maaike de Wit omdat hij begin dit jaar in ieder geval ruim vier maanden wiet had verhandeld. Tegen de politie had de Twijzeler gezegd dat hij sinds 2013 hennepplanten had. Er stonden negen buitenplanten bij zijn moeder in de tuin. Toen hij op 10 mei werd opgepakt, werd er ook nog zo'n 23 gram hennep bij hem aangetroffen.

Zelf pafte hij indertijd heel wat weg. Hij schatte dat hij zo'n tien tot twaalf joints per dag rookte. Hij is gaan minderen, nu zit hij gemiddeld op één of twee joints per dag. Hij zei dat hij van plan is om te stoppen. Bij de politie was hij openhartig geweest en dat viel hem te prijzen, vond officier van justitie Rein Meinderts.

Minder fraai was dat de Twijzeler ook softdrugs aan minderjarigen had verkocht. 'Dat neem ik u nog het meest kwalijk', zei de officier streng. Meinderts eiste een werkstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Ook de rechter vond het telen en dealen te ernstig om af te doen met een geldboete. De Wit nam de eis over. Evenals de officier had ook zij de indruk dat de Twijzeler oprecht spijt had.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie