Account
Logo
Zoeken
8 °C
Centre Squash Drachten op weg naar wereldtop
Speciaal voor Wâldnet heeft Centre Squash Drachten een speciale actie: Voor € 20,- één maand onbeperkt squashen

Centre Squash Drachten op weg naar wereldtop

ma 21 november 2016, 13.35 uur

DRACHTEN - Piepende schoenen, rondspattende zweetdruppels, voorbijflitsende ballen en gezelligheid… Sinds 1990 heeft Centre Squash Drachten een geweldige naamsbekendheid in de nationale squash-community opgebouwd. Het Friese CS Drachten is dan ook een bijzonder sterk ‘squash-merk’. Het opvallende clubtenue met de pompeblêden en het persoonlijke netwerk van de beide uitbaters, Sipke Wiersma en Marchel Bardis, dragen daar een behoorlijk steentje aan bij.

Behalve dat er in Drachten op recreatief niveau gesquasht kan worden, brengt Centre Squash Drachten voor de competitief ingestelde speler zeven teams in competitie. Daarvan komen er vijf in de regionale Euregio-competitie uit en spelen de twee hoogste teams in de landelijke SBN-divisies. En het gaat goed met de beide teams. Want zowel het eerste als tweede staan bovenaan in respectievelijk de Eerste en Tweede landelijke Divisie SBN.

Jeugd plan

Om de doorstroom van spelers te garanderen heeft CS Drachten een jeugd-/opleidingsplan ontwikkeld. Dat plan voorziet erin dat spelers in Noord-Nederland de kans krijgen om onder professionele begeleiding te trainen en zo door te groeien naar het allerhoogste (Eredivisie-)niveau. Om binnen nu en vijf jaar kampioen te worden in de Eredivisie is er een minutieus plan uitgedokterd. Eén van de pijlers van dit plan is het aantrekken van de Australische routinier Glenn Keenan. Zo’n achttien jaar geleden kwam de nu 40-jarige Keenan naar Nederland om te squashen. Toen al gold de Nederlandse Eredivisie wereldwijd als één van de sterksten.

Wiersma en Bardis willen hun vijfjarenplan tot een succes brengen met een mix van regionale helden en spelers met ervaring. Eén van die regionale helden is de 18-jarige Thijs Roukens. Hij werd eerder dit jaar nog gekroond als de beste squasher van het Noorden. Daarnaast werd hij Nederlands kampioen in de heren B divisie en behoort hij bij de beste 10 spelers van Europa < 19 jaar. Met de ervaren Derk Kuiper en Jorrit de Vries beschikt CS Drachten over nog eens twee A-spelers die beiden een bak aan ervaring meebrengen.

Het vlaggenschip van CS Drachten / Froconsur speelt zijn thuiswedstrijden in het squashcentrum aan de Sportlaan 1 te Drachten. De wedstrijden zijn op vrijdagavond en beginnen om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Zelf ervaren hoe leuk het is om te squashen? Speciaal voor Wâldnet heeft Centre Squash Drachten een speciale Road to the Eredivisie actie in het leven geroepen. Voor € 20,- kan er één maand onbeperkt worden gesquasht, inclusief rackethuur en squashbal. Aanmelden hiervoor kan via info@squashdrachten.nl of via 0512 54 10 56. Meer info: www.squashdrachten.nl of bezoek de Facebook pagina.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.4%
Geen mening  
26.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog