Account
Logo
Zoeken
10.8 °C

Lantaarnpalen op ovonde omgevallen

zo 20 november 2016, 15.27 uur

HURDEGARYP - Zo'n vijf tot zes lantaarnpalen zijn zondag één voor één omgevallen op de hagelnieuwe ovonde van Quatrebras. De ovonde is nog geen twee maand in gebruik en nu wordt duidelijk dat de lantaarnpalen, die normaliter ook al een beetje scheef staan, niet stevig genoeg in de grond stonden. Een aantal kwam over de rijbanen te hangen.

Er is besloten om alle lantaarnpalen weg te halen en rond 15.00 uur werd er hard gewerkt op de ovonde in de Centrale As bij Hurdegaryp. Op de video zijn al enkele palen neergehaald en liggen op het talud aan de westkant van de autoweg. Er zal volgens de provincie Fryslân zo spoedig mogelijk een noodverlichting op de ovonde worden gerealiseerd. Omdat de storm dit nu nog verhinderd, worden eerst extra schildjes geplaatst. De noodverlichting zal mogelijk later geplaatst worden.

Tijdens de werkzaamheden kon het verkeer vanaf Quatrebras de Centrale As richting Drachten niet oprijden. Ook kon het verkeer vanaf Dokkum niet via de ovonde naar Quatrebras rijden. Veel automobilisten besloten om te rijden en keerden hun voertuig bij de nieuwe stoplichten bij de spoorwegovergang in Hurdegaryp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten




regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk





regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad