Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Groen licht huisjespark De Veenhoop

wo 16 november 2016, 8.10 uur

DE VEENHOOP - De ontwikkeling van het recreatiepark in De Veenhoop kan los. Nadat wethouder Ron van der Leck van gemeente Smallingerland de aanleg van grasbetontegels langs het Eijzengapaed had toegezegd, stemde de raad in met de plannen.

Ondernemer Geert Jan de Jong wil op de plek van twee kampeervelden achttien bungalows realiseren. Bovendien moeten er twee groepsaccommodaties, een nautisch opleidingscentrum en een havenkantoor worden gebouwd. De metamorfose van de camping en jachthaven in De Veenhoop kost zo'n twintig miljoen euro en moet rond de tien vaste banen opleveren.

Alle partijen lieten dinsdagavond weten positief over de plannen te zijn. "Het is een goede ontwikkeling, die goed past bij de gewenste spinoff van het Polderhoofdkanaal. Het levert werkgelegenheid op. Bovendien past het in de landelijke trend voor meer recreatiewoningen in plaats van kampeerplaatsen", vertelt wethouder Van der Leck. Zienswijzen en reacties hebben tot wijzigingen geleid.

De zorgen liggen met name in de verkeersafwikkeling. Zo zou het Eijzengapaed in de ogen van het dorp met drie meter breedte niet berekend zijn op de toename van de verkeersbewegingen. "Uit de mobiliteitstoets blijkt dit niet", gaf Van der Leck aan. Toch op aandringen van de raad worden er grasbetontegels aangelegd.

"Het is gewoon een mooi plan, maar het dorp gaat veranderen", concludeert PvdA-raadslid Dinie Mulder. Daarom vonden de partijen dat de aanpassing met de grastegels ook nodig zijn om draagvlak in het dorp te krijgen. Alleen de Eerste Lokale Partij (ELP) stemde tegen het plan. "Op het gebied van draagvlak heeft het college steken laten vallen", verklaarde ELP-raadslid Chiel Bolt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal