12.5 °C

ASC hard onderuit in Garyp

zo 13 november 2016, 13.44 uur

GARYP - Zaterdag 12 november reisde ASC 1 af naar Garijp, waar de wedstrijd tegen V en V'68 op het programma stond. Voor ASC was het zaak, weer eens een goed resultaat neer te zetten, echter de eerste grote kans, na ruim een minuut spelen, was voor de thuisploeg, maar die verprutsten deze kans gelukkig. Hierna was het de beurt aan ASC, dat zowaar haar draai een beetje leek te vinden.

Tussen minuut 15 en 30 had ASC een duidelijk overwicht, en kreeg het kansen via Tamme de Boer en Han Zwart, maar helaas voor hun, had V en V'68 deze middag het geluk aan haar zijde, en de doelman en het houtwerk om hem heen, hielden de thuisploeg op de been. Na ruim een half uur spelen op een vrij fris sportpark "Garyp", wist de thuisploeg gebruik te maken van een slippertje van de ASC-goalie, en was het uiteindelijk Berend Wijmenga die de 1-0 voor V en V'68 maakte.

Na weer een domper, probeerde ASC het in het slot van de eerste helft nog wel, kreeg het via Andries Nicolai nog een kansje, maar doeltreffend werd het voor de pauze niet meer. Na de pauze werd het niet al te beste spel omgezet in ronduit slecht spel, en ging de, van horen zeggen, de normaal gesproken 1e of 2e klas fluitende arbiter vrolijk mee in deze neerwaartse spiraal, waardoor er van 'voetbal', geen sprake meer was. De 2-0 van de thuisploeg leek houdbaar, maar het schot van Cornelis (Kees) Wartena verdween, dwars door het midden, in het ASC-doel na 50 minuten spelen. Hierna volgde er zeker een half uur koukleumen voor het publiek, dat de kou trotseerde, maar warm van het voetbal dat getoond werd, werd het niet.

De 3-0 van Karst Kleinhuis, een schotje dat ook best houdbaar leek, was een van de laatste wapenfeiten van deze partij, die overigens de boeken in gaat als een 'zaadwedstrijd' waarin de thuisploeg meer dan terecht de 3 punten pakte.

Komend weekeinde is ASC vrij, maar op zaterdag 26 november om 14.00 uur, mag het op eigen veld tegen Beetgum laten zien dat het zeker wel 'iets' kan, en zich niet weer zo eenvoudig naar de slachtbank laat leiden.