Account
Logo
Zoeken
7.5 °C

Dokkumer slaat buurvrouw met bierfles

di 8 november 2016, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een Dokkumer (19) is door politierechter Nynke Vlietstra onder toezicht van de jeugdreclassering geplaatst. De Dokkumer moet zich ook laten behandelen voor zijn agressieproblemen. Op 14 februari heeft hij een buurvrouw met een bierfles op het hoofd geslagen. De buurvrouw zat met een groepje vrienden thuis. Ze had opengedaan omdat de Dokkumer op de voordeur bonsde en schreeuwde.

Toen de vrouw de deur opendeed kreeg ze een klap met de fles op haar hoofd. In een schrikreactie stak ze haar arm vooruit. De Dokkumer trok de deur dicht, terwijl de arm van de buurvrouw er nog tussen zat. Terwijl de arm van de buurvrouw klem zat, trok hij hard aan de deur. De buurvrouw moest naar het MCL in Leeuwarden. Haar arm was gekneusd en ze had een bult op haar hoofd. Omdat er mogelijk sprake was van een hersenschudding, kreeg de vrouw een wekadvies mee.

In de zomer van vorig jaar had de Dokkumer zijn jongere zusje mishandeld. Hij werd vrijgesproken van het bedreigen van zijn zusje omdat ze de bedreiging niet zelf had gehoortd. De Dokkumer kampt met allerlei problemen: hij is verstandelijk beperkt en hij heeft PDD-NOS. Zijn grootste probleem is het omgaan met emoties. Hij had begeleiding van de jeugdbescherming maar dat contact heeft hij verbroken toen hij 18 jaar werd.

Hij wil geen hulp, voor toezicht zou hij wel open voor staan. Hij zal toch een behandeling moeten ondergaan. Vanwege de verstandelijke beperkingen van de verdachte paste Vlietstra het jeugdstrafrecht toe. Zij veroordeelde de Dokkumer tot een werkstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Aan de buurvrouw moet hij een schadevergoeding van 591 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.3%
Geen mening  
27.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen