9.1 °C

SC Kootstertille wint van VVSV '09

ma 7 november 2016, 10.03 uur

KOOTSTERTILLE - Toen de snelle 2-0 voorspong en later ook nog een 3-2 voorsprong ook weer uit handen werd gegeven, leek pijnlijk puntverlies in aantocht. De slotfase bood echter uitkomst want met nog eens drie treffers in de laatste tien minuten wisten de Tilsters uiteindelijk smadelijk gezichtsverlies te voorkomen.

Er was nog geen twintig minuten gespeeld of SC Kootstertille had al een 2-0 voorsprong genomen. Na uitstekend passeerwerk en een dito voorzet stelde Tom van der Veen Jouke Waaksma Bzn in staat om eindelijk weer eens aan een doelpunt te komen; 0-1. Na een niet minder fraaie aanval via Heine Hiemstra en opnieuw Tom van der Veen, mocht Wilco van der Heide uiteindelijk met een beheerste schuiver in de linkerhoek voor de 0-2 tussenstand te tekenen.

Voor deze beide treffers had Van der Heide ook al moeten scoren maar was de afdruk nog te flets. De Tilsters speelden het eerste halfuur oogstrelend voetbal en de thuisclub kwam er totaal niet aan te pas maar leverde vooralsnog geen meer doelpunten op. Na de 2-0 voorsprong zakte het spelpeil van de gasten behoorlijk terug en besefte VVSV’09 dat er met wat meer energie misschien ook meer in kon zitten. Tien minuten voor rust kwam men zelfs tot aansluiting. Arbiter Draaijer honoreerde de onhandige armbeweging van Wilco van der Heide jegens Wilfred Kooi met een strafschop welke door Hans Steigstra, weliswaar via de vingertoppen van doelman Albert Jan Merkus, werd benut; 1-2.

De theepauze was nog maar amper voorbij of de thuisclub had de achterstand zelf rechtgetrokken. Opzichtig geschutter in de Tilster defensie stelde Harm Klaver in staat om doeltreffend af te drukken. SC Kootstertille wist tien minuten later toch weer opnieuw een voorsprong te nemen toen de sterk spelende Heine Hiemstra het speeltuig bij Jouke Waaksma Bzn bezorgde die vervolgens koelbloedig raakschoot; 2-3. Waaksma had even later een grotere marge op de schoen maar raakte slechts het lichaam van doelman Roelof Kruisenga. Maar ook de 3-2 voorsprong kon ook niet worden vastgehouden.

Wilfred Kooi leek een minuut na de achterstand voor de thuisclub van zwak ingrijpen in de Tilster defensie te profiteren maar kwam niet verder dan een hoekschop. Het bleek echter uitstel van executie na de negatieve hoofdrol voor Tille doelman Albert Jan Merkus. De sluitpost besloot veel te laat voor opruiming te zorgen maar schoot tegen het lichaam van Wilfred Kooi en de bal belandde rechtsomkeert in het Tilster doel; 3-3. SC Kootstertille kon weer van voren af aan beginnen maar dat leek door het opportunisme van de bloed ruikende thuisclub vooralsnog geen soelaas te bieden. Maar uit het niets kwam SC Kootstertille voor de derde keer aan een voorsprong en hoe! Jouke Waaksma kwam ter hoogte van de zestien in balbezit en dreunde de bal met dodelijke precisie over een volstrekt kansloze goalie Kruisenga tegen het nylon.

De 14 karaats treffer betekende alweer de derde treffer voor de opgeluchte aanvalsleider en tevens de derde keer dat SC Kootstertille de leiding nam. Maar bijna werd ook deze weer uit handen gegeven na traditioneel balverlies van Patrick Praamstra. VVSV’09 sprong erg slordig met de situatie om en kwam niet verder dan een hoekschop. Het offensief had bij de thuisclub wel de nodige krachten gekost wat de bezoekers in de slotminuten de nodige ruimte bood. Gerbrand Waaksma was er dichtbij maar zag zijn hard ingeschoten vrije trap door doelman Kruisenga nipt gepareerd.

Aize Storm, na drie maanden afwezigheid weer zijn eerste minuten makend, toonde zijn nog immer aanwezige Torinstinkt door de aangever van Jouke met karakteristieke koelbloedigheid tot zijn eerste competitietreffer te transformeren; 3-5. In de slotminuut herhaalde Storm dit kunstje, door op bijna identieke wijze de voorzet van Gerbrand Waaksma tot een tweede treffer te verzilveren en daarmee de eindstand op 3-6 bepaalde.