Account
Logo
Zoeken
6.9 °C

VV Anjum delft onderspit in Oudwoude

zo 30 oktober 2016, 9.48 uur

ALDWALD - Wedstrijden tussen WTOC en Anjum kennen een rijke geschiedenis. Ontmoetingen op het scherpst van de snede. Wie weet zich niet de laatste twee ontmoetingen te herinneren? Twee duels om promotie (Anjum) of om behoud van het derdeklasser schap (WTOC). We schrijven het seizoen 2014-2015. Het werden twee intensieve duels, waarin Anjum zich uiteindelijk de gelukkigste mocht noemen en daardoor promoveerde naar de derde klas.

Analyseren we de laatste negentien ontmoetingen dan blijkt dat beide teams acht keer met de twee of drie punten er vandoor gingen. M.a.w. de beide elftallen geven elkaar geen duimbreed toe.
Zaterdagmiddag was het niet anders. In een gelijk opgaande strijd was het WTOC , om in boks termen uit te drukken, dat op punten won. De definitieve knock- out viel halverwege de tweede ronde.Door deze overwinning werd WTOC winnaar van de eerste periode.

Vrije trappen.
Onder aangename temperaturen en een prachtig herfstzonnetje werd om even over half drie afgetrapt op sportpark Wygeast. Ondanks, of misschien wel dankzij de prima omstandigheden, gebeurde er niet of nauwelijks iets voor beide doelen tijdens de eerste helft. Slechts enkele vrije trappen over en weer leverden het nodige gevaar. Zo bracht keeper Geoffry Hoiting redding op twee vrije trappen van de in de basis teruggekeerde Mark Jansma. De goalie van de thuisclub had ook een passend antwoord op een afstandsschot van Jan Tijtsma.

Aan de andere kant van het veld wist Lolke Dijkstra de vrije trappen van Nyckle Smeding onschadelijk te maken. Ruststand , en dat was niet verrassend, 0-0

WTOC slaat toe.
Na de hervatting wist de equipe van Oane Westra er nog een tandje bij te zetten. Gevaarlijk werd het in eerste instantie niet. Dat de thuisclub toch op een 1-0 voorsprong kwam was als een donderslag bij heldere hemel. Een corner van Jilles Bosma verdween over het hoofd van Pope Bauke Holwerda en de grijpgrage handen van keeper Lolke Dijkstra in een keer in het doel.

Een domper voor de Anjumers, die vervolgens probeerden de gelijkmaker op het nieuwe scorebord te zetten. Echt gevaarlijk werden de Anjum spitsen deze middag niet. Jan Tijtsma, met een kopbal rakelings naast het doel, en Anne Zijlstra met een schot vanaf twaalf meter, kwamen de withemden deze middag niet.

Zo’n twintig minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Westerloo werd de wedstrijd beslist. Het was Jaap de Bruin die bal ontfutselde van de voet van Wiebe Wessel Bos. Erik Jan Dijkstra mocht vervolgens de bal in het doel schuiven. Ondanks aanvallende aspiraties aan Anjum zijde en enkele gevaarlijke doelpogingen van WTOC kwam in de tussenstand van 2-0 geen verandering.

De komende twee weken speelt Anjum tweemaal thuis tegen resp. Viod en AVC. Zoals gebruikelijk starten de wedstrijden op ’t Kolkenfjild om 14.30 uur.

WTOC-Anjum 2-0

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!