Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

© WâldNet

Overlast lege school Gorredijk 'niet bekend'

di 25 oktober 2016, 19.55 uur

GORREDIJK - Omwonenden van het leegstaande schoolgebouw aan De Vlecke in Gorredijk klagen over overlast van auto's en rondhangende jeugd. Volgens de gemeente Opsterland vindt er na eerdere problemen toezicht plaats en wordt de directe omgeving van de school onderhouden.

Het pand kwam na de zomer in 2015 leeg te staan, nadat obs De Vlieger zich in het gebouw van de Tsjerne aan de Berend Wapstrastrjitte voegde. De beide onderwijsinstellingen zijn sindsdien als School Loevestein verder gegaan.

Geluiden van drugsoverlast en ronkende auto's bij het leegstaande schoolgebouw hebben de gemeente niet bereikt. ,,Wel is ons bekend dat er in het eerste kwartaal van dit jaar diverse vernielingen zijn gepleegd aan het gebouw, die door ons zijn hersteld”, laat woordvoerder Nynke Bijstra van gemeente Opsterland weten.

Uit navraag bij de politie blijkt dat er de afgelopen maanden slechts één melding van overlast rondom De Vlieger is binnengekomen. De gemeente kan zich dus ook niet helemaal vinden in het geschetste beeld van hangende jongeren, ronkende auto's en volgens sommigen drugsoverlast. ,,Verdere problematiek is ook bij de politie niet bekend.”

Na het herstel van de vernielingen besloot de gemeente om extra toezicht rondom het gebouw in te stellen en door onderhoud verwaarlozing in de directe omgeving te voorkomen. Van sloop is in ieder geval geen sprake. ,,Nee, het pand wordt niet gesloopt. Vanaf 1 februari 2017 tot aan de herfstvakantie van dat jaar zal het gebouw gebruikt worden als tijdelijke opvang voor de vernieuwbouw van cbs de Librije.”

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof