4.3 °C

Broeksterboys toch te sterk voor VV Dokkum

ma 24 oktober 2016, 10.20 uur

DOKKUM - Op zaterdag 22 oktober stond er voor de v.v. Dokkum een bekerwedstrijd op het programma. En wat voor één! Tweedeklasser Broekster Boys kwam op bezoek voor een echte streekderby. Trainer Gerrie de Boer en zijn mannen hadden een plan vandaag en Broekster Boys moest het slachtoffer worden.

Dokkum begon ook goed aan deze wedstrijd. De gasten werden wat overdonderd en speelden ook erg slordig. De kansen en mogelijkheden waren dan ook voor de groen/witten. Maar vooral Marco van Dijk en Martijn Jongeling vergaten Broekster Boys heel erg pijn te doen in die eerste helft.

En als je zelf niet scoort, moet je gaan oppassen… En dat deden de achterwaartsen van Dokkum even niet bij de 0-1. Een goede aanval van de gasten uit Damwoude leverde gelijk de 0-1 op. De effectiviteit die Dokkum al een tijdje ontbeert.

Dokkum bleef echter goed doorzetten en legde een grote dosis werklust aan de dag. Er was respect voor de tegenstander maar zeker geen ontzag. Sybren Oegema moest helaas met een hamstringblessure van het veld en werd vervangen door Christiaan Wijnsma. Hierdoor schoof Cerdie Benjert een linie op. Dat pakte goed uit want een slim voorzetje van Cerdie werd door Marco op waarde geschat. Het kleinste mannetje in het strafschopgebied kopte de 1-1 tegen de touwen.

In de rust bleef Dennis de Bruin geblesseerd achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Jordi Minnema. Joeke Vellema zakte een linie en Jordi ging Martijn en Marco voorin steunen. Het aantal kansen en mogelijkheden voor Dokkum werden minder en Broekster Boys nam wat meer het initiatief. Toch bleef het een spannende wedstrijd want ook de gasten konden geen echte uitgespeelde kansen creëren. Zouden het strafschoppen worden?

Nick Keekstra kon heel Dokkum doen juichen maar hij kwam vlak voor de goal niet uit met zijn passen. De bal rolde jammerlijk voorbij het doel. Nog geen minuut later wist de spits van Broekster Boys wél koelbloedig te blijven. Een schot was keeper Patrick van der Velde te machtig: 1-2!

Trainer Gerrie de Boer stuurde het centrale verdedigingsduo de laatste tien minuten naar de spits. Erik van Buiten en Christiaan Wijnsma met hun lengte als stormrammen in de punt. Cerdie moest het achterin, één op één, oplossen met Joeke Vellema en Leroy Gallas. Dit opportunisme leverde nog wat halve mogelijkheden op maar 100% kansen bleven helaas uit.

De uitstekende scheidsrechter blies voor het laatst op zijn fluit en alle groen/witten sloegen de handen voor de ogen. Want vandaag was de dag dat een stunt mogelijk was. Als de kansen vooral in de eerste helft waren afgemaakt had Dokkum zijn tegenstander pijn kunnen doen. Toch kan Dokkum trots zijn dat het moeiteloos meekon met een 2e klasser. Dit moet vertrouwen geven voor de toekomst, te beginnen met de competitiewedstrijd tegen Rijperkerk op 29 oktober (thuis).