Account
Logo
Zoeken
4 °C

Inbraakverdachte: heb gestolen spul gevonden

di 18 oktober 2016, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Een 37-jarige Leeuwarder hoorde dinsdag bij de Leeuwarder rechtbank vijftien maanden cel tegen zich eisen. De man wordt ervan verdacht dat hij in januari en april van dit jaar drie woninginbraken heeft gepleegd: in Suwâld, Weidum en Leeuwarden. De verdachte ontkende. Tegen beter in, zo leek het, want er is nogal wat bewijs aangetroffen dat hem linkt aan de inbraken.

Bij de Leeuwarder thuis werden spullen aangetroffen die afkomstig waren uit de drie woningen waar was ingebroken. De inbraak in de woning aan de Aldemiede in Suwâld, is begin februari gepleegd. De bewoner ontdekte na thuiskomst van vakantie dat er iets niet klopte. Een deur van de woning was ingetrapt en er misten spullen. Op een aanhangwagen stonden twee motoren, klaar voor transport, zo leek het.

De bewoner stond op een gegeven moment oog in oog met een inbreker. Na een korte worsteling ging de dief ervandoor, de bewoner meende dat de man in een Ford Focus reed. De (ex-) vriendin van de Leeuwarder heeft zo'n auto. In zijn woning werden spullen aangetroffen die afkomstig waren uit de woning in Suwâld. Ook vond de politie een luchtbuks die eind januari was buitgemaakt bij een inbraak in Leeuwarden.

Op de Ford van de vriendin was inmiddels een peilbaken geplaatst. Zo kon de Leeuwarder ook in verband worden gebracht met een inbraak in Weidum, op de avond van 22 april. Ook van die inbraak werden vrij unieke spullen, spaarkaarten van Poiesz en een antiek pistooltje met munitiekistje, aangetroffen in de woning van de verdachte. De man kwam met allerlei verklaringen over de herkomst van de spullen.

Zo zou hij het pistooltje en de spaarkaarten langs de kant van de weg hebben gevonden en had hij de luchtbuks op Koningsdag in Leeuwarden gekocht. De man is een oude bekende van politie en Justitie, hij heeft een strafblad van 20 pagina's. Officier van justitie Peter van der Spek vond dat hij 'geen enkele logische verklaring' had voor de herkomst van de spullen. De Leeuwarder rechtbank doet op 1 november uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding







regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum