Account
Logo
Zoeken
4.6 °C

'App-berichten gingen over piemelsnoepjes'

ma 17 oktober 2016, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 48-jarige inwoner van Gorredijk kwam maandagochtend met de schrik vrij, toen politierechter Klaas Bunk hem veroordeelde tot een werkstraf van 80 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf. Een paar minuten eerder had officier van justitie Eelkje van der Zee nog drie maanden cel plus drie maanden voorwaardelijk geëist. Dan was de Gorredijker zijn baan en zijn huis kwijt geweest.

De rechter en de officier concludeerden dat de Gorredijker zich schuldig had gemaakt aan dealen en aan drugsbezit. Dat ontkend de man. Tegen de politie had hij indertijd gezegd dat de beschuldigingen klopten, maar maandag beweerde hij dat hij tijdens de verhoren van alles 'in elkaar had geflanst'. Hij wilde naar huis. Hij was op 19 juni vorig jaar aangehouden nadat hij in een woning aan de Hooizolder in Drachten was geweest.

De politie hield de woning al een poosje in de gaten omdat er drugs verhandeld zouden worden. Ook de verdachte was in beeld als iemand die zou dealen. De man had in een big shopper kleine hoeveelheden heroïne, cocaïne en speed. In zijn woning werd in de vriezer speed aangetroffen. Verder stonden in zijn telefoon app-berichten die waarschijnlijk over drugs gingen.

Volgens de verdachte gingen die berichten niet over drugs. 'Dit ging over van die piemelsnoepjes, van die blauwe', zei hij. Hij bedoelde Viagra. Hij ontkende dat hij in de woning aan de Hooizolder was geweest om drugs te halen of af te leveren. 'Ik heb een borreltje gedronken en ik ben weer weggegaan', aldus de verdachte. De rechter en ook de officier geloofden er niets van.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!