9.3 °C

VIOD Driezum trein dendert door

ma 17 oktober 2016, 11.14 uur

DRIEZUM - - vv VIOD heeft zaterdag 15 oktober in de thuiswedstrijd vv Kollum met 2-1 verslagen en heeft daarmee haar 3e zege op rij geboekt. Na de winst in Berlikum (3-1) en de midweekse zege (4-2) in en tegen Rottevalle kon er opnieuw 3 punten worden bijgeschreven. Pieter Ele Kuitert was het goudhaantje door 2 doelpunten achter zijn naam te schrijven.

De openingsfase op een drukbezocht sportpark 'Treffersheech' was voor de Driezumers en dit resulteerde na 10 minuten gelijk in de openingstreffer. Een prima steekbal van Erik van der Veen wordt op waarde geschat door Pieter Ele Kuitert die keeper Andries Dijkstra in de lange hoek passeert. Na de 1-0 komt vv Kollum beter in haar spel en weet het VIOD steeds verder terug te dringen. Met name de Kollum voorwaartsen zorgen voor gevaar maar zij missen scherpte. Het dichtst bij een doelpunt is nog Efraid Wagenaar maar zijn schot beland buiten het bereik van keeper Otte Visser op de paal. Tussendoor is er ook nog een goede aanval van VIOD via de rechterkant waarbij Bauke Visser Jelmer Visser vindt maar deze kan de bal net niet goed toucheren.

Na de rust wil VIOD zo snel mogelijk de 2-0 op het scorebord zetten en Kollum de gelijkmaker produceren. Kollum volbrengt haar taak het beste want in de 52e minuut is het Wiebe Postma die door het hart van de defensie snijdt en de bal onder keeper Otte Visser doorschuift: 1-1. VIOD probeert het door middel van lange ballen maar echt kansen worden hier niet mee gecreëerd. De grootste mogelijkheid komt tot stand door een terugspeelbal van Kollum op keeper Dijkstra. Deze laatstgenoemde maait volledig langs de bal heen en de bal rolt tergend langzaam richting doel. De harde supporterskern onder leiding van Tseard Visser achter het doel houden de adem in maar zien dat de bal net aan de verkeerde kant van de paal verdwijnt. Aan de andere zijde snijdt Jesper Spijkstra nog van links naar binnen maar hij schiet de bal in de korte hoek enkele centimeters naast. Op het moment dat het duel in een terecht gelijkspel lijkt te eindigen zet VIOD nog eenmaal druk naar voren. Nykle Durk van der Valk passeert op de zijflank zijn directe tegenstander en geeft de bal voor op Pieter Ele Kuitert. Kuitert schiet met zijn 5e seizoen treffer de 2-1 binnen en hiermee heeft VIOD haar voorsprong weer te pakken. In de resterende 5 minuten plus 7(!) minuten blessuretijd zijn er nog wel een paar hachelijke momenten voor het VIOD doel maar de Kollumers weten het doel niet meer te vinden. Na afloop is er volop blijdschap in het VIOD-kamp want met 9 punten in 8 dagen worstelt VIOD zich van de laatste plaats naar een plek in de middenmoot. Zaterdag 22 oktober komt Blauw-wit '34 uit Leeuwarden op bezoek om met VIOD te strijden voor een plek in de volgende ronde van de KNVB-beker. Wellicht kan de equipe van trainer Anton van Zwol dan voor een daverende stunt zorgen tegen de nummer 10 van klasse 1E. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30.