9.7 °C

Vizier SC Kootstertille weer slecht afgesteld

zo 16 oktober 2016, 17.22 uur

KOOTSTERTILLE - De Tilsters hadden bij rust met gemak met verschil van drie tot vier doelpunten moeten leiden maar zagen omgekeerd juist een 1-0 achterstand op het scorebord staan. In het tweede bedrijf deed SC Kootstertille speltechnisch een behoorlijk jasje uit maar kwam desondanks toch langszij.

Al in de vierde minuut hadden de gasten een voorsprong kunnen nemen maar Tom van der Veen schoof de bal in kansrijke positie voorlangs. Drie minuten later had Jouke Waaksma Bzn een zo mogelijk nog betere kans maar strandde vrij voor doelman Rick Folkerts op diens benen. SC Kootstertille vlocht de een na de ander soepele aanval in elkaar en had de thuisclub duidelijk op de rug liggen. Zo verdween er nog een doelpoging van Wilco van der Heide rakelings over. Balverlies bij Gerbrand Waaksma leidde na ruim een kwartier spelen de 1-0 achterstand voor SC Kootstertille in.

Mark van Zanten haalde direct uit en de bal plofte via een Tilster been met een boog onhoudbaar over doelman Albert Jan Merkus tegen het nylon. Voor SC Kootstertille was deze achterstand de wereld op z’n kop. Jouke Waaksma kreeg op het halfuur nog een fraaie mogelijkheid om zijn team naast de thuisclub te tillen maar oog in oog met doelman Folkerts werd de sluitpost van Rood Zwart Baflo opnieuw winnaar. Tien minuten voor rust demonstreerde Waaksma zijn huidige vormcrisis. De hardwerkende puntspeler die een koninkrijk voor een treffer over heeft speelde zich uitstekend vrij maar roste de bal slordig naast. Tom van der veen toonde het onzuivere vizier bij de Tilsters luttele minuten voor rust nog eens door de bal keihard op de buitenkant paal te geselen.

De prima eerste helft werd voor SC Kootstertille niet met een ruime voorsprong afgesloten en de thee smaakte dan ook extra bitter door de 1-0 achterstand. Het tweede bedrijf kreeg voor SC Kootstertille niet het spetterende vervolg van die van voor de rust maar na een kwartier spelen werd het daarentegen wel 1-1. Tom van der Veen reageerde alerter dan zijn tegenstander en schoof het speeltuig met veel gevoel op fraaie wijze langs doelman Folkerts in de verste hoek. Beide teams kwamen in het vervolg van de tweede helft niet meer tot veel uitgespeelde kansen al verdween de bal uit een vrije schop van Wilco van der Heide rakelings over de dwarsligger. De slag op het middenveld werd na rust meer een prooi voor de thuisclub maar zij wist niet van de soms besluiteloze ingevingen bij de gasten te profiteren. Bijna had SC Kootstertille in de slotminuut nog gezegevierd maar de achterwaartse kopbal van Gerbrand Waaksma miste het doel op een haar. De Tilsters doen er goed aan met het vrije weekend voor de boeg om de training nog maar eens af te stellen op de afwerking.