8.1 °C

VIOD behaalt haar 1e zegen tegen Berlikum

zo 9 oktober 2016, 21.54 uur

DRIEZUM - Op de tweede zaterdag van oktober mocht VIOD opnieuw proberen om de hatelijke nul punten van de ranglijst weg te poetsen. Op het prachtige sportcomplex De Koekkoek wist VIOD aan het einde van de middag een 1-3 eindstand op het scorebord te zetten. De eerste overwinning van het seizoen is een feit en wellicht de ommekeer van een negatieve reeks.

Klokslag drie uur bracht SC Berlikum de bal aan het rollen en het was meteen VIOD wat voetballend het initiatief nam. Na een goed afstand schot van Gerald Mous was het in de 8ste minuut van de wedstrijd meteen raak aan VIOD zijde. Pieter Ele Kuitert wist op het middenveld de bal slim in één door te tikken op Jelmer Visser, die dit kunstje vervolgens herhaalde. De goed vrijgelopen Nykle Durk v/d Valk kwam hierdoor alleen voor het doel te staan en plaatste de bal via de onderkant van de lat achter de keeper. De vreugde aan VIOD haar zijde was helaas van korte duur want nog geen minuut later wist SC Berlikum de goede start van de blauwhemden te doorbreken en de gelijkmaker te bewerkstelligen. De vleugelspeler van SC Berlikum was op de linkerkant van het veld de verdediging van VIOD tweemaal te slim af en wist de bal op de achterlijn voor te geven op de geheel vrijstaande Jacob Dirk Tuinenga. Deze spits wist middels het hoofd de bal tegen het net te werken.

De Driezumers hadden nog geen 5 minuten later geluk bij een volgende aanval van de mannen in het oranje. De bal werd gelukkig naast gewerkt en zo werd er niet tegen een achterstand aangelopen. VIOD wist met goed voetbal de wedstrijd weer naar haar toe te trekken wat resulteerde in twee goede kansen. Een fraai afstandsschot van Roelof v/d Veen en een prima kopbal van Jelmer Visser werden tot tweemaal toe gepareerd door de goedkeepende Dirk Boomsma. SC Berlikum liet net voor de rust ook nog van zich horen maar de goed genomen hoekschop werd door een uitstekend spelende Bauke Visser voor de doellijn weggewerkt.

In het begin van de tweede helft speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Dit resulteerde in wat vrije trappen en kleine kansen over en weer wat van beide kanten geen gevaar opleverde. Trainer Anton van Zwol besloot daarom een wissel toe te passen, de moe gestreden Gerald Mous werd vervangen door Erik v/d Veen.

Langzamerhand begon VIOD de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken. De opening naar Jelmer Visser werd vaker gevonden, wat ervoor zorgde dat de kansen aan de blauw witte zijde toenam. Door een lange pass vanuit de verdediging werd Jelmer Visser instelling gebracht. Dit was de doelman van Berlikum echter niet ontgaan en hij vloerde de twee meter grijs gekleurde spits. Erik v/d Veen nam positie achter de bal, en de vrije trap belande via een oranje been achter de doelman. Het geluk wat tot nu toe dit seizoen ontbrak was er vanmiddag dan wel. Eindelijk kwamen de blauwhemden zelf een keer in de zeventigste minuut op voorsprong. Met nog een kwartier te spelen beleef VIOD het initiatief houden en werd er vooruit gevoetbald.

Berlikum had hier duidelijk geen antwoord op en met vele overtredingen werd het spel dan ook vaak onderbroken. Toen de rechtsback zijn zoveelste harde overtreding uitvoerde wist VIOD hier eindelijk voordeel uit te halen. Het was Erik v/d Veen die bal pan klaar op het hoofd van good old Jelmer Visser wist te leggen. De bal werd goed binnen geknikt bij de tweede paal en ditmaal had de keeper geen antwoord op zijn inbreng. VIOD wist op dit moment dat zij de eerste overwinning van het seizoen hadden behaald en de wedstrijd werd dan ook rustig uitgespeeld. Hopelijk weet de blauw witte formatie deze goede lijn door te trekken naar dinsdagavond, want dan wordt er opnieuw op kunstgras gevoetbald in en tegen Rottevalle.