zo 9 oktober 2016, 14.31 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden (SCV) kende een uitstekende zaterdag. Zelf wist het ruim te winnen van Stiens terwijl de nummers 1 en 2, CVVO en Joure beide verloren. Zodoende gaat SCV na zes spellronden keurig alleen aan kop met 15 punten. Voorwaar een uitstekende start van de competitie.

De wedstrijd
Voor SCV-trainer Riemer Kooistra was het een weerzien met zijn vorige ploeg waarmee hij via de nacompetie wist te promoveren. Debutant Stiens dat vorige week nog verraste met winst op Hardegarijp had geen schijn van kans tegen SCV dat voor het eerst in weken weer eens een goed niveau haalde. De van een langdurige blessure teruggekeerde Albertjan van Zwol maakte deze middag zijn rentree en dat deed de ploeg zichtbaar goed.

Al na acht minuten was het raak toen Stefan Jan Sijtsma de voorzet van Rinse Procee bij de eerste paal binnen tikte: 1-0 Vier minuten later werd SCV de 2-0 onthouden toen een glaszuivere treffer van Wytze Veenstra op advies van de grensrechter werd afgekeurd. Na een kwartier werd het toch 2-0 toen Wytze Veenstra raak kopte uit een vrije trap van Nivard Vrieling. Na een half uur kwam Stiens onverwacht terug in de wedstrijd toen Almer Hietkamp na een knappe solo 2-1 aantekende. In de slotfase van de eerste helft was SCV dichbij de 3-1 maar Albertjan van Zwol zag zijn inzet met de voet gekeerd door doelman Robin van der Meer terwijl Stefan Jan Sijtsma net naast kopte.

De 3-1 viel in de tweede minuut na rust en hiermee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De voorzet van Rinse Procee werd door doelman van der Meer niet goed verwerkt waarna Albertjan van Zwol van dichtbij raak kopte. In de 63e minuut werd het 4-1 toen Rinse Procee een vrije trap langs de muur krulde. Stiens hield hierna open huis achterin waardoor de thuisclub een serie dikke kansen kreeg waarvan de meeste gemist werden. In de slotfase wist SCV dan toch nog tweemaal te scoren. Nivard Vrieling rondde een voorzet van Rinse Procee af en Liekele Paulusma profiteerde van zwak verdedigen in de Stiens defensie waarbij de keeper en de laatste man met elkaar in botsing kwamen, eindstand: 6-1

Zaterdag a.s. gaat SCV op bezoek bij Be Quick Dokkum, een leuke derby die veel publiek verdient.