4.2 °C

DOS Kollumerzwaag doet goede zaken

zo 9 oktober 2016, 12.50 uur

KOOTSTERTILLE - Het eerste herenteam van DOS Kollumerzwaag heeft goede zaken gedaan in de promotieklasse C. In sporthal Het Anker werd rode lantaarndrager VC Zwolle 3 op een 1-3 (16-25, 14-25, 25-21, 17-25) nederlaag getrakteerd.

Coach Appie Hietkamp posteerde zijn spelers Wouter de Vries, Douwe Kooistra, Peter Wolters, Kees Kloosterman, Gerrit de Beer en Cornelis van Slageren op hun vaste positie. In het begin van het duel leken de piepjonge Zwollenaars goed mee te kunnen, maar uiteindelijk gaf de ervaring van de Kollumerzwagers de doorslag. Zij sloegen door met name een goede service, verdediging en bekeken aanval in bijna iedere set een onoverbrugbaar gat. De thuisploeg pakte door veel individuele fouten nog wel de derde set en dus zijn eerste punt van de competitie.

DOS staat met acht punten uit drie duels op de zesde plek. Komende dinsdag speelt de ploeg in de eerste ronde van de bekercompetitie om 20.30 uur tegen Olympia, in Beatrixoord Haren.