2.7 °C

VV Anjum verliest van 't Fean '58

za 8 oktober 2016, 21.59 uur

SURHUISTERVEEN - Na bijna twintig jaar ging Anjum maakte Anjum de reis naar Surhuisterveen. In de annalen van de KNVB was te lezen dat het affiche in de jaren 90 van de vorige eeuw elk jaar op het programma stonden. Na het seizoen 1996-1997 zijn beide clubs “elkaar uit het oog verloren”. Zaterdag was er de hereniging. Een warm welkom was er voor de Anjumers, resulterend in een koude douche na afloop.
Om exact kwart over vier konden de gastheren drie punten aan het totaal toevoegen. Een terechte 3-0 overwinning op de Kolkenfjildbewoners was een feit.

’t Fean de bovenliggende partij.
Direct vanaf het eerste fluitsignaal van de arbiter van dienst maakte de thuisclub duidelijk dat de drie punten deze middag in Surhuisterveen zouden moeten blijven. Tot halverwege de eerste helft werden er ondanks een veldoverwicht van de blauwhemden geen honderd procent kansen gecreëerd. Het meeste gevaar kwam van de voet van Stephan Overkempe. Een van de spaarzame aanvallende acties van Anjum bracht bijna de keeper van de thuisclub Theo van der Meer in verlegenheid. De lob verdween over het doel.

’t Fean weet het veldoverwicht te verzilveren.
Net voor het verstrijken van het halve uur kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Gerard Dotinga liet een puntgave voorzet van linkervoet vertrekken. Harm Vrij, geheel vrijstaand voor het Anjum doel, had geen enkele moeite om de 1-0 binnen te tikken. Anjum had het lastig in deze fase van de wedstrijd. Anjum ontsnapte op het moment dat de bal na een overtreding niet op de stip belandde, ( enkele minuten later kreeg

Anjum overigens ook geen strafschop toen Anne Zijlstra binnen de beruchte lijnen werd gestuit)terwijl John Notenbomer een voorzet langs de verkeerde kant voor de thuisclub kopte. Bijna leek Anjum op gelijke hoogte te komen. Een schot van afstand van Stephan Overkempe verdween rakelings het doel van de koploper. Nog voor het rustsignaal verdubbelde ’t Fean de score. Op identieke wijze scoorde de thuisclub de 2-0. Dit keer verzilverde John Notenbomer de voorzet van Gerard Dotinga tot doelpunt.

Anjum laat even van zich horen.
Direct na een ultra korte pauze leek Wiebe Dijkstra de aansluitingstreffer te scoren. De treffer werd wegens hands en/of buitenspel geannuleerd. Het was het startschot voor een beter resultaat. Al snel werd duidelijk dat ’t Fean zaterdagmiddag een maatje te groot was voor de withemden. Anjum kon geen geschiedenis schrijven. Immers de laatste overwinning in en tegen ’t Fean dateerde uit het seizoen 1982-1983. ( Anjum won destijds met 0-1)

Anjum incasseert derde treffer.
Aan alle goede bedoelingen van Anjum kwam halverwege de tweede helft een einde. Erwin Tabak wist, in dit sportieve duel , voor de derde keer keeper Lolke Dijkstra te verschalken. Ondanks enkele goede mogelijkheden werd de tussenstand als eindstand op het digitale wedstrijdformulier gezet, ondanks de jacht van de Anjumers op een eretreffer en een beter resultaat. Een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Daar was vriend en vijand na afloop over eens.
Zaterdag speelt Anjum thuis tegen SC Berlikum. Beide ploegen staan in de middenmoot van de derde klas. Aanvang 14.30 uur.

’t Fean 58- Anjum 3-0