8.2 °C

SC Kootstertille zakt na verlies verder

ma 3 oktober 2016, 11.06 uur

BOORNBERGUM - Het scoren is tot nu toe niet echt aan de Tilsters besteed want opnieuw vergat men een duel vroegtijdig te beslissen. In een enerverende wedstrijd kreeg SC Kootstertille vlak voor tijd zelfs het deksel op de neus en zakt door de derde nederlaag in vijf duels steeds verder op de ranglijst.

De thuisclub begon met een beste kans maar Joran Wiersma schoof de bal in kansrijke positie voorlangs. Gerbrand Waaksma had de bezoekers in de vijfde minuut op voorsprong kunnen zetten maar diens afdruk miste de nodige snelheid. Na een sterke opening zakte SC Kootstertille wat weg maar Boornbergum ’80 wist van het daaropvolgende overwicht niet te profiteren. Precies halverwege kwamen de Tilsters een beetje uit het niets op voorsprong hoewel de aanval die er aan vooraf ging oogstrelend was. Wilco van der Heide schoot het speeltuig uiteindelijk schitterend in de kruising; 0-1. Twee minuten later had Jouke Waaksma Bzn het duel mogelijk kunnen beslissen maar strandde op doelman Tom van der Heide. De thuisclub leek even de kluts kwijt maar herpakte zich toch weer snel. Men hield SC Kootstertille onder druk en juist in deze periode manifesteerde doelman Albert Jan Merkus zich door tot tweemaal toe op voortreffelijke wijze de gelijkmaker te voorkomen. In de slotminuut kwam Jouke Waaksma Bzn nog tot een prima doelpoging maar hij richtte net iets te hoog. Niet adequaat ingrijpen kostte de Tilsters haar voorsprong bij de theepauze al werd de gelijkmaker van Joran Wiersma in de extra tijd door de bezoekers fel aangevochten. Arbiter Wijnja, die de buitenspelsituatie niet zelf kon waarnemen, consulteerde zijn assistent maar keurde tot ontsteltenis van de Tilsters de treffer toch goed.

In het tweede bedrijf werd het spel slordiger maar omdat beide partijen vol voor de winst gingen vergoedde de spanning veel en viel het als kijkspel prima te verteren. SC Kootstertille had in de laatste twintig minuten opnieuw een voorsprong moeten nemen maar faalde hopeloos in de afwerking. Tom van der Veen was in twee opeenvolgende situaties veel te zachtzinnig in de afwerking waardoor het voor doelman Van der Heide niet lastig was diens inzetten te onderscheppen. Marco Meetsma wist vervolgens ook geen munt te slaan toen hij vrij voor Van der Heide opdook en de bal recht in handen van de sluitpost lepelde. Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien maar vijf minuten voor het einde verslikte Tilster Douwe Kloostra zich bij het uitverdedigen door de bal onbedoeld in de voeten van Pieter Veenstra te transporteren. Deze controleerde beheerst en joeg het speeltuig zeer fraai en onhoudbaar langs doelman Albert Jan Merkus; 2-1. De doelpuntenmaker had twee minuten voor afloop de uitslag voor Boornbergum ’80 nog florissanter kunnen laten uitvallen maar roste de bal in vrije positie hoog over het doel. Maar ook SC Kootstertille kreeg nog een kans om de nederlaag te voorkomen maar de volley van Jouke Waaksma Bzn scheerde rakelings over. Met hangen en wurgen wist de thuisclub de ruim bijgetrokken extra tijd door te komen en liet de teleurgestelde Tilsters met lege handen huiswaarts keren.