Account
Logo
Zoeken
9.5 °C
Foto: 112Drachten |  Brandweermannen vervingen de mannequins op de rode loper toen de brand geblust moest worden

Deel centrum Drachten ontruimd na dakbrand

za 1 oktober 2016, 16.28 uur

DRACHTEN - Een dakbrand boven de winkel Douglas aan de Zuiderbuurt in Drachten zorgde er zaterdag voor dat een deel van het centrum moest worden ontruimd. De brand werd rond 15.45 uur gemeld en alle aanwezigen in de winkel wisten op tijd het pand te verlaten. Medewerkers van Douglas zouden nog geprobeerd hebben de brand te blussen maar dat lukte niet.

Een deel van het centrum (carillon en delen daar om heen) werden door de politie afgezet voor het publiek vanwege de rookontwikkeling van de brand. De gehele dag werden, vanwege het evenement 'Drachten in Stijl', modeshows gegeven onder het carillon en deze werden ook ruw afgebroken. De brandweer is met drie blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Er is 'grote brand' gegeven voor de dakbrand. Er werd eerst vanaf buiten geblust en vervolgens is de brandweer via een 'binnenaanval' begonnen om de brand te bestrijden.

Burgemeester Tjeerd van Bekkum is persoonlijk ter plaatse gekomen bij de brand om zich te laten informeren over de laatste stand van zaken. De brandweer kon rond 16.45 uur melden dat de brand onder controle was en dat de rookontwikkeling tot een mininum is teruggebracht. Om de brand volledig uit te krijgen moeten de brandweerlieden sloopwerkzaamheden verrichten om bij de brandhaard te kunnen komen. De brandweer kon even voor 17.00 uur het sein 'brandmeester' geven. Er moest nog wel nageblust worden. De omgeving van het carillon kon rond deze tijd ook weer vrijgegeven worden.

De politie laat weten dat er tijdens de brand ook een persoon is aangehouden. De man wilde aanwijzingen van de politie niet opvolgen. Hij is daarop aangehouden en er wordt nog proces-verbaal opgemaakt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal