Account
Logo
Zoeken
7.6 °C

2 weken cel voor steekpartij op Noordkade

vr 30 september 2016, 18.35 uur

LEEUWARDEN - Een 27-jarige Drachtster die in de nacht van 28 op 29 maart vorig jaar een 19-jarige inwoner van Haulerwijk met een mes stak, is vrijdag door de rechtbank in Leeuwarden wegens poging tot zware mishandeling veroordeeld tot een gevangenisstraf van 195 dagen waarvan 180 voorwaardelijk. De man komt onder toezicht van de reclassering. Het onvoorwaardelijke deel van de straf heeft hij al in voorarrest uitgezeten.

Surveillerende agenten zagen de Drachtster op de Noordkade achter de Haulerwijkster aan rennen. De agenten zagen dat de Drachtster iets weggooide. Dat bleek een mes te zijn, waarmee hij de Haulerwijkster had gestoken. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn arm, hij moest naar het ziekenhuis.

De Drachtster had verklaard dat hij zich met het mes had afgeweerd, toen hij en zijn broer in gevecht raakten met een groep 'buitenlandse jongens'. Een van de jongens zou hem op de voet hebben getrapt en zijn vriendin bij de keel hebben gegrepen. Daar zou ook aangifte van zijn gedaan.

Volgens de Drachtster was er sprake van noodweer, maar daar ging de rechtbank niet in mee. De Drachtster zou 'de agressor' zijn geweest, in plaats van andersom. Het slachtoffer zou helemaal niets met de andere groep te maken hebben gehad. De Drachtster moet een schadevergoeding van 951 euro aan de Haulerwijkster betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'