Account
Logo
Zoeken
8 °C

'De meeste mensen zijn doodsbenauwd voor mij'

vr 30 september 2016, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (30) had op 24 mei op het NS-station in De Westereen twee medewerksters van Arriva bedreigd. 'Als ik nu een mes bij me had, dan had ik jullie helemaal doodgestoken', had de Drachtster geroepen. Voor die bedreiging werd hij vrijdag door rechter Maaike de Wit bij verstek veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week.

Met die straf kwam de Drachtster nog goed weg: officier van justitie Sus Broekstra had twee weken onvoorwaardelijke celstraf geëist. De Drachtster had geen vervoersbewijs bij zich. Toen de controleurs om een id-bewijs vroegen, werd de man -verbaal- agressief. 'Weten jullie wel wie ik ben? De meeste mensen zijn doodsbenauwd voor mij', had de Drachtster gezegd.

Toen de vrouwen geen antwoord gaven, begon de Drachtster in zijn broekzakken te graaien, alsof hij om iets zocht. Vervolgens had hij de vrouwen bedreigd. Hij had bij de politie verklaard dat de hij geen id-kaart bij zich had en toen maar zijn pinpas had afgegeven. Toen de controleurs zijn pas niet terug wilden geven was hij volgens zijn zeggen 'heel boos' geworden. De man moet aan een van de Arriva-vrouwen 130 euro smartengeld betalen. De vrouw was behoorlijk angstig geweest.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer