Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Het einde van gezamenlijk jeugdvoetbal is in zicht na het besluit van het bestuur van Harkemase Boys

Harkemase Boys: geen vertrouwen in jeugdcombi

vr 30 september 2016, 15.13 uur

HARKEMA - Het hoofdbestuur van Harkemase Boys wil de samenwerking met VV Harkema-Opeinde voor het jeugdvoetbal met ingang van het seizoen 2017/2018 beëindigen. Op haar digitale thuis spreekt de club van een vertrouwensbreuk en laat zij weten dat 'aangedragen verbeterpunten niet de gewenste basis vormen om de samenwerking constructief voort te kunnen zetten'.

De afgelopen maand hebben de besturen van de beide clubs meerdere overleggen gehad om de kou uit de lucht te halen. De problemen kwamen tot een kookpunt nadat vrijwilligers van Harkemase Boys bij haar bestuur kenbaar maakten het vertrouwen in de jeugdcombi te zijn kwijtgeraakt. Een kleine kern van vrijwilligers binnen Harkema-Opeinde zou samenwerken namelijk onmogelijk maken door eenzijdig besluiten over de jeugdafdeling te maken. De spanningen liepen hoog op nadat Harkema-Opeinde de penibele situatie publiekelijk maakte.

De door Harkema-Opeinde aangedragen verbeteringen zijn binnen alle geledingen van Harkemase Boys besproken. De besturen van Vrienden van Harkemase Boys, de Sponsorgroep en de Supportersvereniging vonden de punten onvoldoende. Op woensdag 12 oktober wordt een informatieavond georganiseerd over de situatie. Dan wordt alle informatie met de ouders en spelers binnen de jeugdcombinatie SJO Jong Harkema gedeeld. Uiteindelijk nemen de leden op een buitengewone algemeen ledenvergadering een besluit.

Overigens is opmerkelijk dat een vlak voor het bericht van het hoofdbestuur van Harkemase Boys publiekelijk werd gemaakt, Harkema-Opeinde haar interne analyse publiceerde. Daarin staan vijf directe aanbevelingen om 'bij een sterk SJO Jong Harkema toekomstbestendig voetbalplezier te garanderen'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof