Account
Logo
Zoeken
8 °C

'Wat ben je een ontzettend lelijke vrouw'

vr 30 september 2016, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (40) knalde op 9 september vorig jaar op de Noorderhogeweg in zijn woonplaats met de auto van zijn vriendin op een andere auto. De Drachtster ging er als een speer vandoor, nadat hij eerst de kentekenplaten van zijn auto had getrokken. Even later werd hij aangehouden. Hij had veel teveel gedronken: de ademtest kwam uit op een alcoholpromillage van 2,58.

Omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard, werd de Drachtster beschouwd als beginnend bestuurder. Hij zat dus meer dan twaalf keer boven de maximum toegestane grens van 0,2 promille. Hij was in de auto van zijn vriendin gaan rijden om de accu op te laden, zei hij vrijdag tegen rechter Maaike de Wit. 'Ik bedoelde het goed', voegde de Drachtster er aan toe. Dat hij na de botsing was doorgereden was volgens hem uit paniek gebeurd.

In de zomer van dit jaar, op17 juni, kreeg de man opnieuw met de politie te maken. Ditmaal had hij, wederom zwaar beschonken, ruzie gekregen in het Drachtster uitgaansleven. Vanuit het niets had hij tegen een willekeurige voorbijgangster gezegd 'Wat ben je een ontzettend lelijke vrouw'. Toen de vriend van de vrouw verhaal wilde halen, gaf de Drachtster de man een klap op de lip.

Het werd nog erger toen de Drachtster door de politie werd aangehouden. Hij verzette zich en wilde zich niet laten boeien. Het had volgens hem allemaal met zijn vriendin te maken, die inmiddels zijn ex is. Toen hij in september vorig jaar dronken in de auto was gestapt, had de vriendin net gezegd dat ze met de relatie wilde stoppen.

Inmiddels lijkt het de goede kant op te gaan: de man heeft net een woning toegewezen gekregen. En hij heeft zich vrijwillig bij de verslavingszorg gemeld om te werken aan zijn alcoholprobleem. Hij is in gesprek met een arts, maar in één keer radicaal stoppen met de drank is er nog niet bij: 'Dat kan mijn lichaam niet aan'.

Vrijdag kreeg hij van rechter De Wit een werkstraf van 150 uur, een rijontzegging van 15 maanden en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Aan de man die hij heeft geslagen moet hij een schadevergoeding van 100 euro betalen, voor een kapot poloshirt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk