Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Wachten en wachten op reklamekaravaan

wo 28 september 2016, 22.35 uur

BURGUM - Het was wachten en nog eens wachten op een reklamekaravaan met meer dan 200 voertuigen. De karavaan met bedrijfswagens was een voorproefje voor de handelsroute, Foarut mei de handel, op de Centrale As welke op 1 oktober a.s. worden georganiseerd. De karavaan trok door de dorpen in de regio waaronder Garyp, Sumar, Eastermar, Jistrum, Kootstertille, Twijzel, Kollumerzwaag, De Westereen, Dokkum, Damwâld en Feanwâlden. Dat ging gepaard met luid getoeter.

De karavaan startte in Burgum en omdat er zoveel voertuigen meededen duurde het 22 minuten voordat de gehele stoet in beweging was. Dit leverde voor het doorgaande verkeer van Burgum een reeks files op. De stoet was zo'n 3 kilometer lang en liep veel vertraging op. Niet alleen automobilisten moesten wachten maar ook het publiek stond soms een uur lang te wachten voordat de stoet hun dorp passeerde. In de dorpen maar ook op de Centrale As stonden her en der groepjes mensen de stoet op te wachten.

Tijdens het rijden werd besloten om niet door de dorpen Driezum en Wâlterswâld te rijden omdat daar dezelfde dag een dodelijke ongeval had plaatsgevonden. De stoet ging via De Westereen over de Centrale As naar Dokkum. Bij Dokkum was de stoet zo lang dat het een afstand van ruim 5 kilometer lengte werd. Er waren mensen in Damwâld en Feanwâlden die klaagden over het getoeter tussen 21.00 uur en 22.00 uur waardoor hun slapende kinderen wakker werden. Op dat moment stonden er ook weinig mensen langs de kant van de weg te kijken. Rond 22.00 uur is de karavaan weer in Burgum gearriveerd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof