Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Verkeerde camerabeelden in dossier:vrijspraak

di 27 september 2016, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Politierechter Jolanda Lootsma heeft een vermeende winkeldief vrijgesproken omdat er geen beelden waren van de diefstal. De verdachte, een 38-jarige, oorspronkelijk uit Joegoslavië afkomstige man, zou op 16 november 2015 bij de slijterij van de Albert Heijn in Surhuisterveen drank hebben gestolen. Een medewerker van de winkel was achter twee mannen aangelopen, die, zo leek het, hun tassen hadden volgeladen met drankflessen.

De man had de winkelbediende bedreigd met de woorden 'Wil je een mes in je nek?' Om zijn woorden kracht bij te zetten smeet de vermeende dief een fles Jack Daniëls whisky richting de winkelbediende. De fles spatte in stukken op de grond. De twee stapten in een auto en gingen ervandoor. De Joegoslaaf werd een poos later aan de diefstal gekoppeld, toen hij werd aangehouden omdat hij illegaal in Nederland verbleef.

Er waren beelden van de bewakingscamera's van de Albert Heijn, maar die waren niet in het dossier terechtgekomen. Officier van justitie Jolanda Brontsema had een dvd bekeken, maar daarop stonden beelden van een andere diefstal dan die in Surhuisterveen. Brontsema stelde voor de verdachte vrij te spreken.

Er was een klein beetje bewijs -de mannen hadden in de winkel maar een paar artikelen gekocht, voor ze naar de slijterij gingen. De rechter concludeerde dat ze, om volledig overtuigd te raken, toch de camerabeelden nodig had. Omdat die beelden ontbraken, werd de verdachte vrijgesproken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum