9 °C

De Pein wint ook 4e wedstrijd op rij

ma 26 september 2016, 16.10 uur

OPEINDE - De Pein trof in tegenstander Korwi uit Winschoten de taaiste tegenstander tot nu toe, maar ook in het vierde duel in de vierde klasse was KC de Pein qua scoren duidelijk de sterkste.
Na een rommelige gehaaste start kwam De Pein pas na 10 minuten een beetje in het spel. Door het uitvallen van Marrit de Vries met een enkelblessure kwam de schrik bij de peinders, maar daarmee ook de bezinning. De 4-1 tussenstand werd daarop vlot uigebouwd naar een 11-6 voorsprong bij rust.

De Pein kwam beter in het spel, maar verzuimde het merendeel van de kansen af te maken. Beheerst spel resulteerde uiteindelijk wel in treffers door Julian van Leer, Alle Harm de Jong en Koop van der Velde. De teller bleef uiteindelijk op 20 treffers, iets onder het gemiddelde, staan waar Korwi er netjes 11 tegenover wist te zetten.

Volgende week ontmoeten de Peinders de andere titelkandidaat Zunobri op de zaterdagmiddag, aanvang 15.30 uur te Opeinde. De bezoekers uit Zuidhorn hebben afgelopen week een punt gemorst, het belooft een mooie wedstrijd te worden op het kunstgrasveld in Opeinde.