6.1 °C

De Wâlden in burenruzie sterker dan CSL

ma 26 september 2016, 15.45 uur

TYTSJERK - De derby’s tussen CSL en De Wâlden zijn al jarenlang licht ontvlambaar en dat was misschien wel de reden dat scheidsrechter Kevin Stoit, geassisteerd door grensrechter Lars Salomons mét oortje, het uiterst kort hield. Het duel was overigens absoluut niet hard, maar wel erg spannend. Een goed begin van CSL (3-0) zorgde ervoor dat De Wâlden in de achtervolging moest. Die missie lukte (6-9), maar tot 16-16 bleef het zeer spannend.

Net als tegen Sparta Zwolle besliste de ploeg van Sake Koelma het duel in het laatste deel van de tweede helft. Hessel Kinderman, die tot dusver niet lekker in de wedstrijd zat, gooide er drie belangrijke ballen van afstand in. Arbiter Stoit deed zijn oortje uit bij de 18-23 eindstand. “De eerste helft was grillig van onze kant”, vond coach Koelma. “3-0 achter, toen weer voor en uiteindelijk gingen we ontevreden met 9-9 de kleedkamer in. Na de pauze was het moeizaam, maar in 25 minuten maken we toch veertien doelpunten. Al met al was het een mooie revanche op ons laatste kwartier tegen Ritola.”