9.4 °C

Quick 21 wint van Westergo

ma 26 september 2016, 15.25 uur

OUDEGA - Zaterdag mocht Quick 21 thuis spelen tegen Westergo uit Bolsward. Nadat vorige week gemakkelijk werd gewonnen van DTL een wedstrijd waar het in 1 vak niet goed liep, had trainer coach Popke Wijma de vakken voor deze wedstrijd iets aangepast. Romke Kooistra begon voor de 2e keer in de basis voor de licht geblesseerde Gerwold Hylkema, . Beide ploegen konden in het begin moeilijk scoren, het verdedigings vak had de zaken goed voor elkaar bij Quick 21 alleen de het 1e aanvals vak kwam moeilijk los. Na 8 minuten stond eindelijk de 2-0 op het scorebord. Vanaf dat moment was Quick 21 duidelijk de betere ploeg er werd dan ook gerust met een 10-6 voorsprong.

Na rust zette Quick 21 de goed lijn door, Westergo had niets in te brengen. Romke speelde zowel aanvallend als verdedigend een hele goed wedstrijd. Het andere vak waar Jelte veel steels had in de verdediging scoorde ook makkelijk, na 15 minuten spelen in de 2e helft was de stand 19-11. Hierna werden er vier Quick spelers gewissel door trainer Coach Poke Wijma, Westergo wist hierna de schade iets te beperken omdat een aantal spelers van Quick 21 minder geconcentreerd met de wedstrijd bezig waren. De eindstand werd uiteindelijk 21-17. Quick 21 2 wist vrij gemakkelijk te winnen van Oerterp/VKC 2.

A.s. woensdagavond speelt Quick 21 voor de Jan Mulder beker tegen De Walden in Oenkerk om 20.00 uur.