Account
Logo
Zoeken
6 °C
Fairtrade certificaat voor 15 bedrijven
Foto: Nanne Nicolai

Fairtrade certificaat voor 15 bedrijven

ma 26 september 2016, 13.32 uur

DAMWALD - Een flink aantal bedrijven en organisaties in de gemeente Dantumadiel is inmiddels 'Fairtrade'. Wethouder Gerben Wiersma reikte maandag aan nog vijftien bedrijven en organisaties 'Fairtrade certificaten' uit. Ook werd een verkooppunt van de wereldwinkel Dokkum in het gemeentehuis geopend.

Tijdens de uitreiking ging Wethouder Gerben Wiersma in op het belang van Fairtrade produkten: "Daar waar mogelijk moet je als individu maar ook als bedrijf er alles aan doen om bij te dragen aan eerlijke handel. Als gemeente Dantumadiel geven we het goede voorbeeld en het is mooi om te zien dat zoveel bedrijven en organisatie uit Dantumadiel eerlijke handel ook belangrijk vinden!"

De volgende organisaties en bedrijven uit Dantumadiel ontvingen vandaag het Fairtrade certificaat: Albert Heijn, Aldi, Coop, Lidl, Poiesz, Spar, Papito, De Scharrelschuur, De Trochreed, De Zilveren Maan, Botniahiem, Slijterij Kooistra, Altenburg en Wymenga, Doopsgezinde kerk Feanwalden, NME Centrum de Klyster, Vandaag GOB De Walden en De Vesteynde.

Opening verkooppunt wereldwinkel
Nadat de certificaten waren uitgereikt, is het wereldwinkel verkooppunt in het gemeentehuis geopend. Hier is een selectie van producten van de wereldwinkel uit Dokkum te vinden. Een wereldwinkel is een winkel voor eerlijke handel (fairtrade). Een winkel bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een eerlijk cadeau, heerlijke koffie, huisnijverheid of informatie. Deze doelstelling sluit perfect aan bij het streven van de gemeente Dantumadiel om Fairtrade gemeente te worden.

Fairtrade Gemeente
Dantumadiel streeft naar de titel Fairtrade Gemeente. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen. Er is een werkgroep Fairtrade in het leven geroepen die onder andere het bedrijfsleven motiveert om Fairtrade producten te gebruiken. De Fairtrade werkgroep bestaat uit: Winfried van Stijn, Trienke Wierenga, Hester Tak, Baukje Keijzer, Elisabeth Soepboer en Arnold Zuur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.5%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381