Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

Hardegarijp faalt tegen Veenwouden: 0-1

zo 25 september 2016, 12.14 uur

HURDEGARYP - SC Veenwouden bezorgde koploper Hardegarijp haar eerste nederlaag en kwam daardoor in punten op gelijke hoogte met de tegenstander. Hardegarijp had de nederlaag volkomen aan zichzelf te wijten. In de eerste helft kreeg de thuisclub legio mogelijkheden om het duel al voor rust definitief te beslissen maar wist het geen enkele kans te benutten. Na rust herstelde SCV zich en kwam het duel meer in evenwicht. Na een snelle voorsprong na rust hield SCV knap stand waardoor een onverdiende zege werd behaald.

De wedstrijd
SCV miste door blessures drie spelers en het speelde een zwakke eerste helft waarin de thuisclub domineerde. Al na twee minuten moest Klaas van der Veen een inzet van Ralph Wietses van de lijn halen. Rick de Groot verscheen alleen voor de keeper maar doelman Coenraad van der Mark wist Rick dusdanig te hinderen dat de bal over de achterlijn verdween. Leo Spindelaar kwam op links vrij voor de keeper maar schoot voorlangs. Na 18 minuten kreeg SCV haar eerste mogelijkheid. Na een dieptepass van Ygram Vrieling kwam Liekele Paulusma vrij voor de keeper maar doelman Freek Oosterhuis wist redding te brengen.

De thuisclub kreeg prima kansen via Berwout Beimers die eerst te zacht inschoot waardoor Klaas van der Veen de bal van de lijn kon halen en daarna zag hij doelman van der Mark redding brengen. SCV kreeg een prima mogelijkheid via Liekele Paulusma die vrij in kon schieten na een corner van Rinse Procee maar hij raakte van dichtbij de paal. Bij de thuisclub deed Anne Kromhout een drietal pogingen maar tot succes leidde dit niet. In de 48e minuut nam SCV brutaal de leiding toen Nivard Vrieling werd bediend door Liekele Paulusma en Nivard van dichtbij raak schoot. De thuisclub bleef daarna wel aanvallen maar de precisie ontbrak waardoor SCV overeind bleef. Doelman Coenraad van der Mark groeide uit tot man van de wedstrijd door een fraaie kopbal van Anne Kromhout in de 75e minuut uit het doel te ranselen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter


regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum