9.8 °C

Ropta Boys pakt haar eerste overwinning

zo 25 september 2016, 11.17 uur

EASTERNIJTSJERK - Op deze zon overgoten zaterdagmiddag pakte Ropta-Boys haar eerste driepunter van het seizoen. Dit gebeurde tegen V en V’68 uit Garijp. Ook deze ploeg had de punten broodnodig, maar na negentig minuten was het de thuisclub die de eerste drie punten mocht bijschrijven op de ranglijst. Ropta Boys speelde bij vlagen goed, maar door veel onnodige fouten was het ook vaak onrustig en rommelig. Een opsteker voor trainer Groen is dat Jan Pzn Braaksma na een hele lange afwezigheid weer centraal achterin stond om de achterhoede in goede banen te leiden. Tevens kreeg de jonge Nik van der Voort zijn eerste basisplek in Ropta Boys 1. Een zware teleurstelling was er door het uitvallen van Leon Dijkstra met ogenschijnlijk zware knieblessure.

1e helft.
Ropta Boys begon sterk aan de wedstrijd. V en V’68 werd meteen overrompeld. In de 2e minuut moest de keeper redding brengen op een schot van Erik de Vries. De opgeleverde corner van Geert Linthof werd keurig en onhoudbaar bij de eerste paal binnen gekopt door Erik de Vries. (1-0) Na dit doelpunt liet Ropta Boys de teugels vieren met als gevolg dat V en V’68 een paar kansen kreeg op de gelijkmaker. Een vrije trap van V en V’68 werd in de kluts goed gepakt door keeper Johannes de Groot.

Na de voorsprong waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. De beste mogelijkheden waren voor de thuisclub. Na een dik half uur spelen over strekt Ropta Boys speler Leon Dijkstra zijn knie en moest helaas met de brancard van het veld. Veel sterkte en beterschap Leon. Opnieuw was Ropta Boys een beetje van slag, maar V en V’68 wist hiervan niet te profiteren. Vooral Jan Pzn Braaksma en keeper Johannes de Groot stonden goed op te letten. In de slotfase van de eerste helft creëerde Ropta Boys voldoende kansen en mogelijkheden om de score voor rust te verdubbelen.

Voornamelijk Tjidsger Braaksma, Tim van der Voort en Martin Kool zagen hun mogelijkheden en kansen in rook op gaan. Veelal stond de keeper van V en V’68 goed te keepen en wanneer hij was verslagen werd een bal van Tjidsger Braaksma nog door een verdediger van de lijn gehaald. Ondanks de betere kansen voor Ropta Boys wist keeper Johannes de Groot vlak voor rust met een fantastische redding een tegen doelpunt te voorkomen. De rust brak hierdoor aan met een nipte 1-0 voorsprong.

2e helft.
In de tweede helft waren de ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen voldoende kansen om te scoren. Alleen Ropta Boys vond het net en V en V’68 wist de goed keepende Johannes de Groot niet te passeren. Zelfs in een één tegen één actie bracht Johannes de Groot redding. Hij wist samen met de beter opererende achterhoede dan de afgelopen 2 wedstrijden de nul te houden. Na 10 minuten spelen lieten de broers Tim en Nik van der Voort van zich spreken. De jongere broer Nik van der Voort legt na en goede actie de bal panklaar voor de oudere broer Tim. Maar Tim schiet in kansrijke positie recht op de keeper af. Maar een kwartier na rust was het wel raak.

Opnieuw een actie van Nik van der Voort. Zijn voorzet werd keurig en doeltreffend afgerond door Erik de Vries. (2-0) Deze stand bleef niet lang gehandhaafd. Een paar minuten later omspeelt invaller Simon Dijkstra zijn tegenstander en loopt richting achterlijn en geeft strak voor op de mee gelopen Tjidsger Braaksma die de bal binnen tikt voor 3-0. Na dit doelpunt probeerde V en V’68 nog iets te doen aan deze grote achterstand. Maar men vond deze middag een voortreffelijk keepende Johannes de Groot. Ropta Boys speelde de gewonnen wedstrijd rustig uit. In het bijzonder middenvelder Jan Bekker fungeerde als vast rustpunt met goed balbezit. De laatste kans was nog voor Edwin de Vries, maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt.

Conclusie: De eerste overwinning van het seizoen is een feit. De overwinning kwam tot stand met soms goed voetbal, maar eerlijkheid gebied dat er ook rommelige en onrustige fases waren in het Ropta Boys spel. Er is nog veel te verbeteren, maar de eerste punten zijn binnen. Eindstand: 3-0.