8.2 °C

Anjum bindt Rottevalle aan de zegekar

za 24 september 2016, 21.10 uur

EANJUM - Anjum-Rottevalle is een affiche waarbij de krachtsverhoudingen in de meeste gevallen nihil zijn. Het zijn ook ontmoetingen waarbij er sportief en fel om de punten wordt gespeeld. Ook zaterdagmiddag op een zonovergoten Kolkenfjild werd er volop strijd geleverd om drie punten aan het totaal toe te voegen. Ook deze keer was er sprake van een sportieve strijd. De uitzondering op de regel was de eindstand. Anjum won dik verdiend met 5-1. Een opvallende uitslag in de lange reeks van ontmoetingen.

Balans.
Het eerste kwart leverde een boeiend schouwspel op. Een sportieve strijd. Beide ploegen hadden een duidelijke missie: drie punten. Ondanks de aanvallende aspiraties bleven de honderd procent kansen tot een minimum beperkt. Steffen Schra schoot van afstand de bal in de beginfase net over het Anjum doel, terwijl een doelpunt van Johan Boersma wegens buitenspel werd geannuleerd. De wedstrijd was in evenwicht. Dat de gasten op voorsprong kwamen was toch wel enigszins onverwacht. Halverwege de eerste helft scoorde Jorrit Schra op een prachtige manier. Van afstand liet hij een vliegend schot verdwijnen vanaf zijn linkervoet. Onhoudbaar vloog de bal achter de kansloze Lolke Dijkstra. Een prachtig doelpunt.

Kantelen.
De voorsprong van de gasten duurde ongeveer 8 minuten. Rond het half uur sloeg de thuisclub genadeloos toe. Binnen zestig seconden bogen de withemden een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Wiebe Dijkstra tikte een voorzet van Stephan Overkempe van dichtbij binnen, terwijl Jan Tijtsma zichzelf op de rand van de zestienmeter vrijspeelde en onberispelijk de 2-1 liet aantekenen.

Rottevalle antwoordde met twee ongevaarlijke vrije trappen van Fokko van der Veer en Jorrit Schra. Net voor het verstrijken van de eerste helft wist Stephan Overkempe na een individuele actie Anjum naar een 3-1 voorsprong te schieten. Een mooi moment om de marge op twee te brengen.

Op zoek.
Anjum ging na de pauze op zoek naar het vierde doelpunt. De aanvallende aspiraties leverden in eerste instantie geen doelrijpe kansen op. De gasten lieten zich ook niet onbetuigd. De equipe van trainer Jan Pasveer gaf zich zeker nog niet gewonnen. Na ruim een kwartier spelen wist keeper Lolke Dijkstra met een katachtige reactie Arjan de Haan het scoren te beletten. Een cruciale redding. De marge bleef twee in Anjums voordeel. De thuisclub moest in de beginfase van het tweede bedrijf alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat Rottevalle de aansluitingstreffer op het scorebord zou zetten.

De Anjum verdediging o.l.v. Pope Bauke Holwerda en Wiebe Wessel Bos wilden van geen wijken weten. Terwijl de sterk spelende Auke de Boer de gevaarlijke Jorrit Schra goed in toom wist te houden. Op het moment dat Arjan de Haan halverwege de tweede helft verzuimde de 3-2 op het scorebord te zetten, ( geheel vrijstaand schoot de nummer 10 de bal over het doel), leek het verzet van de gasten gebroken.

Op slot.
Het laatste kwart van de wedstrijd leverde twee Anjumer doelpunten op. En dat was een schrale afspiegeling van de mogelijkheden die gecreëerd werden. De einduitslag van 5-1 werd uiteindelijk door doelpunten van Stephan Overkempe en Johan Boersma op het wedstrijdformulier gezet. Een verdiende en een mooie eerste thuisoverwinning in dit nog prille seizoen. Door deze overwinning nestelt Anjum zich in de (brede) top van de derde klas.

Zaterdag speelt Anjum andermaal een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Wykels Hallum. De aanvang van deze wedstrijd is zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Anjum-Rottevalle 5-1