Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Speedsnuiver botst op auto's: 2 weken cel

za 24 september 2016, 10.00 uur

LEEUWARDEN - Een 24-jarige Drachtster, die op 25 september vorig jaar onder invloed van speed een auto heeft bestuurd en brokken heeft gemaakt, is vrijdag door de politierechter veroordeeld tot twee weken cel plus twee weken voorwaardelijk.

De Drachtster was 's avonds met hoge snelheid door de Weversburen gereden. Omwonenden hoorden dat de man vervolgens ook de gang erin had toen hij achteruit weer de straat uit reed. Daarbij werden twee auto's geraakt: een BMW en een Fiat Punto. De eigenaar van de Fiat ging achter de auto aan. Op het parkeerterrein van de McDonald's trof de man de auto, een VW Golf, aan. De politie was inmiddels ook al ter plaatse.

Een ooggetuige had alarm geslagen toen hij een man - de verdachte - zwalkend over het parkeerterrein zag lopen. Toen de Drachtster in de VW stapte en wegreed, belde de getuige de politie. Toen de Golf even later weer kwam aanrijden, zag de getuige dat de Drachtster uitstapte en op de grond ging liggen. De man was volgens de getuige druk en onrustig.

De Fiat had een kapotte buitenspiegel, de BMW had schade aan de linker voorzijde. De eigenaar van de BMW ontdekte de volgende ochtend pas dat iemand tegen zijn auto aan was gereden. In het bloed van de Drachtster werden sporen van amfetamine -speed- gevonden. De man ontkende dat hij achter het stuur van de Golf had gezeten. Op basis van de getuigenverklaringen achtte de rechter wel degelijk bewezen dat hij de Golf had bestuurd.

De Drachtster is vaker veroordeeld voor dit soort feiten. Hij liep nog in de proeftijd van een straf uit 2015. De voorwaardelijke rijontzegging van twaalf maanden die hij toen kreeg, werd vrijdag omgezet in een definitief rijverbod.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum