Account
Logo
Zoeken
10.4 °C
Redders onderscheiden met bronzen medaille

Redders onderscheiden met bronzen medaille

wo 21 september 2016, 20.26 uur

FERWERT - Jan Hania uit Damwâld en Meine Hoitsma uit Kollum ontvingen woensdag een medaille voor een redding die zij uitvoerden op Tweede Kerstdag 2015. Beide heren waren die dag getuige van een ongeluk aan de Kolkhuizerweg bij Burdaard. Zij zagen dat een auto te water raakte. In de auto zaten 3 personen. Vermoedelijk is de chauffeur onwel geworden. Het echtpaar kon de wagen niet zelfstandig verlaten omdat het voertuig ondersteboven in de sloot lag. Beide heren bedachten zich geen moment en sprongen in de sloot en hielpen de slachtoffers op de kant in afwachting van de hulpdiensten.

Jan Hania en Meine Hoitsma ontvingen uit handen van burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Burgemeester van den Berg reikte de bronzen medaille deze middag ook uit aan drie scholieren die een 85-jarige drenkeling wisten te redden. De drie 15-jarige scholieren Khaila Fekkes, Mike de Leeuw en Jordy Spijkerman kwamen eerder dit jaar vanaf het voetbalveld in Ferwert toen zij in een nabijgelegen sloot een rollator zagen staan. Vervolgens ontdekten zij de onfortuinlijke drenkeling die alleen nog met het hoofd boven water kwam. Jordy sprong te water. De andere twee hielpen het slachtoffer vanaf de kant op het droge. Ook deze reddingsactie is door de Maatschappij tot Redden van Drenkelingen beloond met een bronzen medaille.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten




regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad