9.3 °C

ASC niet opgewassen tegen vv Ternaard

di 20 september 2016, 11.15 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag moest ASC het thuis opnemen tegen het pas gepromoveerde Ternaard. Ternaard begon sterk aan de wedstrijd, want al in de eerste minuut kopte Danny Post de 0-1 binnen. Een geschrokken ASC probeerde de wedstijd in handen te krijgen, maar de fysiek sterke tegenstanders waren in hun aanvallen vaak gevaarlijker. Toch kwam ASC in de twaalfde minuut op gelijke hoogte, toen Niels Weening een corner van Tamme de Boer keurig binnenkort.

Tien minuten later pakte Ternaard toch weer de voorsprong, toen wederom Danny Post goed uithaalde en de uiterste hoek vond.
In het restant van de eerste helft waren erover en weer nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste, ASC probeerde de wedstrijd te controleren, maar Ternaard had de gevaarlijkste aanvallen. Na twintig minuten kwam Ternaard dan ook op 1-3, door een schot van Jitse de Beer.

Onder leiding van een fanatiek coachende trainer Henk de Boer, die zelfs geregeld meende de scheidsrechter te moeten vertellen wat hij moest doen, bleef Ternaard goed overeind. ASC kreeg weinig kansen om de stand een dragelijker aanzien te geven. Gezegd moet worden dat scheidsrechter Kooistra rustig en goed bleef fluiten.
Pas in de vierenveertigste minuut kwam er weer een grote mogelijkheid voor ASC, maar de voorzet van Han Zwart werd op een teenlengte gemist dor Tamme de Boer.

In de laatste minuut kon invaller Remco Hofman de bal oppikken en beheerst scoren, zodat de eindstand 2-3 werd.

Aanstaande zaterdag zal ASC in een uitwedstrijd aantreden tegen Eastermar.