7.7 °C

SC Kootstertille pakt niet door bij GSVV

zo 18 september 2016, 22.11 uur

GERKESKLOOSTER - Niet dat de Tilsters de winst verdiend zouden hebben maar als de niet te missen kans vlak na rust wel was verzilverd en als de voorsprong daarmee naar 0-2 was getild dan had er zomaar een andere winnaar dan GSVV van het veld kunnen stappen.

Na een redelijke eerste helft en een 1-0 voorsprong zakte SC Kootstertille na rust ver terug en wist het bijna geen enkel duel meer te winnen. De thuisclub toonde in het tweede bedrijf de juiste duelkracht, kwam verdiend langzij en ging vervolgens erop en erover. Met de derde overwinning op rij bleef GSVV gedeeld koploper en zakten De Tilsters na het tweede verlies naar een teleurstellende negende positie.

De start was voor SC Kootstertille veelbelovend want al na vijf minuten werd de score geopend. Jouke Waaksma Bzn schoot goed in en zag doelman Johannes van der Meer de bal niet adequaat verwerken waardoor Tony Bierma de rebound doeltreffend voor 0-1 binnenschoot. Ook daarna bleven de Tilsters het spel bepalen en zag Wilco van der Heide de bal uit diens afstandspoging over het doel verdwijnen. Marco Kooistra kwam namens de thuisclub tot een inzet die eveneens werd overgeschoten. GSVV kreeg niet echt grip op de speelwijze van SC Kootstertille al was Lars Niewijk dichtbij de gelijkmaker. Tille goalie Albert Jan Merkus redde echter zeer fraai. GSVV bleef zoekende en hanteerde veelal de lange bal waar SC Kootstertille het defensief niet al te lastig mee kreeg. Direct na rust had de ingevallen Marco Meetsma de bal met meer overtuiging moeten nemen nadat doelman Van der Meer al was geklopt. De te slappe inzet kon echter nog op de doellijn worden weggewerkt. GSVV kreeg daarna meer de overhand en de Tilsters troffen het met de vorm van doelman Albert Jan Merkus.

Een sporadische tegenaanval had ook echter ook zomaar een tweede treffer kunnen opleveren maar Jouke Waaksma Bzn raakte de bal verkeerd en kopte het speeltuig daardoor voorlangs. GSVV kwam een kwartier na rust verdiend langzij maar de Tilsters boden verdedigend niet het meest effectieve tegenspel. Gerbert van der Heide vond zodoende een gaatje bij doelman Merkus en prikte de bal raak; 1-1. SC Kootstertille kreeg geen grip meer op het spel en kwam in de duels steeds een stap te kort. Een voorsprong voor de thuisclub kon dan ook niet uitblijven en tien minuten voor het einde was het zover. Sommige spelers bij SC Kootstertille liepen elkaar voor de voeten waardoor Johannes Wierd Alink de bal vrij op kon pikken en schuiverde in de verste hoek raak; 2-1.

De score had nog hoger voor de thuisclub uit kunnen vallen maar doelman Albert Jan Merkus redde enkele malen voortreffelijk op inzetten van o.a. Lars Nieuwijk en Gerbert van der Heide. Toch had SC Kootstertille ook zomaar een punt aan het duel kunnen overhouden toen een hoge bal van Douwe Kloostra in de zestien overduidelijk met de hand door een speler van GSVV werd beroerd. De vaak op te grote afstand leidende arbiter Kluiter negeerde echter de Tilster schreeuw om een strafschop. Het wedstrijdbeeld kwam met de benauwde 2-1 overwinning voor de thuisclub daardoor niet in het gedrang.