3.2 °C

VIOD verliest ongelukkig van Minnertsga

zo 11 september 2016, 21.03 uur

DRIEZUM - VIOD verloor gistermiddag met 0-1 van vv Minnertsga. Het was een zeer ongelukkige nederlaag voor de thuisclub. Wel kwam met veel beter voor de dag dan de zwakke wedstrijd van vorige week bij Rijperkerk.

Door: Jouke Sjoerdstra

VIOD produceerde al in de 1e minuut een schot maar hier zat te weinig power in en deze kon de keeper gemakkelijk pakken. Kort hierna een harde tackle van Ruben Roodhart op eigen helft wat hem op geel kwam te staan. Binnen het kwartier een mooie lange pass van achteruit waardoor Pieter Ele Kuitert alleen op de keeper af kwam. Hij schoot redelijk goed in maar goed keeperswerk voorkwam de voorsprong van de thuisclub. Hierna een aantal corners voor beide teams maar deze leverden niks op. Ook Minnertsga kwam er nog een keer goed door maar schuin op keeper Otte Visser af kon Otte dit schot toch vrij gemakkelijk pakken. Verder in de eerste helft een aantal schoten van beide teams van afstand die niks opleverden, en verder bleef het meer dreigend van beide kanten zonder echt heel gevaarlijk te worden. Een terechte stand halverwege voor beide teams die redelijk aan elkaar gewaagd waren.

2e helft
VIOD begon de 2e helft sterk en kon dit ook lang volhouden en Minnertsga een klein half uur onder druk houden. Minnertsga probeerde er op de counter uit te komen, wat eigenlijk niet lukte en anders vlogen de ballen over de zijlijn. VIOD kreeg ook kansen, eerst was het Ruben Roodhart die vanaf rand zestien hard uithaalde en het schot belandde, buiten het bereik van de lange keeper, op de binnenkant van de paal en rolde het veld weer in. VIOD kon de tegenstander goed onder druk houden en er kwamen meer mogelijkheden. Helaas was het vaak net niet, of de keeper kon een doelpunt voorkomen. Tot nog toe konden de gasten in de 2e helft amper gevaarlijk worden. Ook Bauke Visser kwam alleen op doelman Helder af, deze pakte Bauke zijn schot in de korte hoek echter fantastisch met één hand. Minnertsga schoot een mogelijkheid nog eens ruim over. In deze fase vergat de thuisclub zichzelf te belonen met 1 of meer treffers. Dan proberen om het op een gelijkspel te houden.

Dit lukte ook aardig tot de 84e minuut. Een lange bal van de gasten kwam bij een speler van hen die buitenspel stond, wat scheidsrechter Strampel ook zag. De verdediging kopte de bal weg wat de scheidsrechter als voordeel voor de thuisclub zag. Een middenvelder van Minnertsga pakte de bal gelijk op de pantoffel wat hem een wereldgoal opleverde. Natuurlijk alle protesten van de thuisclub maar de scheidsrechter gaf hier de brui aan en deed niks. Een zeer discutabel doelpunt en zwaar frustrerend voor VIOD. Het leverden Kuitert en Sjoerd Visser ook nog 2 onterechte kaarten op toen trainer van Zwol wilde wisselen. De thuisclub kon zich niet meer oprichten, zij hadden ook alles gegeven. In de laatste minuut kwam Minnertsga nog met een gevaarlijk schot, deze pakte Otte Visser gelukkig goed.
Een wedstrijd die VIOD had verdiend om te winnen op basis van de 2e helft, werd zeer onterecht verloren. De druiven waren zuur, maar de thuisclub heeft de mogelijkheden gehad maar deze werden niet benut. Dan doe je jezelf ook tekort. Helaas gunde de scheidsrechter de thuisclub het gelijkspel ook niet.