Account
Logo
Zoeken
2.7 °C

Corporaties verrast over woonvisie

wo 31 augustus 2016, 21.50 uur

DRACHTEN - Wooncorporaties Accolade en WoonFriesland zijn verrast dat Smallingerland hun niet heeft betrokken bij de actualisatie van het gemeentelijk woonbeleid. De partijen hadden het zinvol gevonden om, met name op het gebied van sociale huur, hun inbreng te geven.

"In het Woonbeleid staat bijvoorbeeld dat verwacht wordt dat de druk op de huursector toeneemt. De visie is echter vervolgens een stabiele koers varen. Dat klinkt vreemd en hadden wij graag anders verwoord zien worden. We hadden graag de kans gekregen om het stuk eerst vooraf met elkaar te bespreken", gaf Nobert Beukers van woningcorporatie Accolade dinsdagavond tijdens de behandeling van het onderwerp in een Ronde Tafelbijeenkomst aan.

Karin Koopman van WoonFriesland deelt die mening. "Vooropgesteld, de relatie met de gemeente is erg goed. Wij hebben nauw overleg en we kunnen in voorkomende gevallen het eens zijn dat we het oneens zijn. Bij het opstellen van de visie hadden we elkaars standpunten kunnen leren kennen. Dat zou denk ik een meerwaarde hebben gehad."

Wethouder Jos van der Horst van Smallingerland beaamt de goede relatie met de corporaties. De visie is in zijn ogen een voortzetting van het bestaande beleid en alle plannen van de corporaties zijn er in verwerkt. Bovendien is de Visie Sociaal Wonen Smallingerland, die wel met de partijen is besproken, een onderdeel van de actualisatie. "Maar dit is vooral een stuk van de gemeente", benadrukt hij.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.2%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!