7.1 °C

Ropta Boys bekert verder na winst

ma 29 augustus 2016, 12.12 uur

EASTERNIJTSJERK - Net als vorig seizoen overleefde Ropta Boys de groepsfase in de bekerstrijd door driemaal te winnen. Vorige week zaterdagmiddag werd met maar liefst 1-10 gewonnen van De Wâlden 1 (zo) en afgelopen dinsdagavond werd in een mooie wedstrijd met 3-5 gewonnen van buurtgenoot Anjum. Ondanks de winst was er een behoorlijke domper te verwerken voor Ropta Boys 1. Laatste man en leider van de Ropta Boys achterhoede Kees Kool moest met een zeer ernstige knieblessure het veld verlaten. Het is de vraag of hij dit seizoen nog in actie komt voor de geelgroene formatie. Wij wensen hem heel veel sterkte een voorspoedig herstel.

Afgelopen zaterdagmiddag speelde Ropta Boys de laatste wedstrijd thuis tegen Holwerd 1. Na twee goede wedstrijden ging het afgelopen zaterdagmiddag vrij moeilijk en stug tegen het sterk verdedigend en op de counter spelend Holwerd. De eerste vijf minuten had Ropta Boys de wedstrijd kunnen beslissen, maar Tim van der Voort en Jan Bekker schoten van dichtbij beide naast. Toch was het Holwerd die na 8 minuten zeer gelukkig de leiding nam, doordat de jonge keeper Dirk Jan ter Harkel, een zacht schot liet lopen. Hij dacht dat de bal naast zou rollen, maar deze inschatting bleek foutief, waardoor de bal simpel binnen rolde voor de 0-1. Door deze onverwachte achterstand begon Ropta Boys onzekerder te voetballen.

Holwerd groeide in de wedstrijd en kreeg nog behoorlijk veel kansen om Ropta Boys op een grotere achterstand te zetten. Het werd 0-2, maar deze werd op advies van de grensrechter afgekeurd en daarna kreeg Holwerd nog twee levensgrote kansen alleen voor de ingevallen keeper Remco de Vries. Beide grote kansen werden van dichtbij hoog over geschoten. Halverwege de eerste helft moest keeper Dirk Jan ter Harkel met een blessure het veld verlaten voor keeper Remco de Vries. Ondanks het vele balbezit van Ropta Boys werden er weinig uitgespeelde kansen gecreëerd. Het gevaar kwam vooral van de nieuwe aanwinst van Ropta Boys, Erik de Vries. Zijn vrije trappen werden met moeite gekeerd en een goede combinatie tussen Tjidsger Braaksma en Erik de Vries werd ingetikt en goed gepakt door de keeper van Holwerd. Zo hield Holwerd stand in de eerste helft en wist de rust met een 0-1 voorsprong te bereiken.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er niet veel. Balbezit voor Ropta Boys en Holwerd loerend op de counter. Maar na een kwartier kwam Ropta Boys op gelijke hoogte. Tjidsger Braaksma werd in scoringspositie volledig omver gelopen, met als gevolg een penalty. Erik de Vries kende geen moeite en schoot onberispelijk hard en zuiver binnen. (1-1) Na dit doelpunt was de ban gebroken en ging Ropta Boys goed door. Een combinatie tussen Zjéne van Dam en Geert Linthof werd door laatstgenoemde keurig binnengetikt voor de 2-1. In de slotfase liet Erik de Vries zijn voetbalkwaliteiten even zien voor het thuis publiek. Eerst stelt hij Geert Linthof in staat om te scoren, maar deze mist voor open doel. Even later was het Erik de Vries zelf die op links zijn tegenstanders uit speelde en keurig binnenschoot voor de 3-1. De wedstrijd was gespeeld, maar in blessuretijd werd het nog 4-1 voor Ropta Boys. Op aangeven van Tjidsger Braaksma voltooide Erik de Vries zijn hattrick voor Ropta Boys. In de slotseconde deed Holwerd nog iets terug via een zeer fraai doelpunt van afstand. (4-2)

Door driemaal winst en met een doelsaldo van 19 doelpunten voor en 5 tegen is de start veelbelovend. Hopelijk weet Ropta Boys volgende week deze lijn door te zetten in Franeker tegen S.C. Franeker.