Account
Logo
Zoeken
1.8 °C
Foto: WaldNet

Sloop De Zaak hervat: appartementen gebouwd

ma 29 augustus 2016, 11.45 uur

DOKKUM - Op de plaats van het afgebrande café De Zaak in Dokkum wordt een nieuw pand gebouwd met ruimte voor vier vakantieappartementen. Maandagmorgen werd opnieuw gestart met de sloop van de restanten van het afgebrande cafe in de historische binnenstad van Dokkum. Adema Architecten heeft voor een ontwerp van het nieuwe pand gezorgd en de gemeente Dongeradeel staat positief tegenover de plannen.

De fundering van het oude pand blijft behouden en er wordt geprobeerd om de stenen van de muren opnieuw te gebruiken. Het gebouw wordt vanaf de achterkant opnieuw opgebouwd, waarbij de gevel van het pand als laatst aan bod komt. De nieuwe appartementen worden compleet kindvriendelijk ingericht en van alle gemakken voorzien. Ze zijn daardoor onder andere geschikt voor gezinnen, omdat maximaal vier personen tegelijk in een appartement kunnen worden ondergebracht.

Volgens het samenwerkingsverband van toeristische ondernemers ‘het Gastengilde’ is er veel vraag naar de nieuw te bouwen vakantieappartementen. De initiatiefnemers willen het pand voor 1 maart helemaal gebouwd en ingericht hebben om zo klaar te zijn voor het nieuwe toeristenseizoen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.6%
Nee  
6.7%
Geen mening  
5.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381