6 °C

Tilsters sluiten bekervoorronde winnend af

ma 29 augustus 2016, 11.34 uur

SUMAR - Na twee gelijke spelen werd het laatste bekerduel van de voorronde winnend en verdiend met ruime cijfers afgesloten. Bij vlagen werd er uitstekend gespeeld en eindigde de voorbereiding van SC Kootstertille met een ruime 4-0 overwinning op Suameer. Helaas is het al vroeg in het seizoen dringen geblazen in de Tilster ziekenboeg.

SC Kootstertille kwam voortvarend uit de startblokken en creëerde direct al een aantal prima kansen. Na vijf minuten spelen was het ook al raak met Marco Meetsma als laatste station van een fraai ogende aanval. Met een beheerste schuiver tekende Meetsma voor de vroege 1-0 voorsprong voor de gasten. Helaas lieten de Tilsters de teugels na een aantal mislukte doelpogingen ook al weer snel vieren en wist doelman Albert Jan Merkus halverwege de eerste helft met een schitterende redding een pegel van Jaap Pietersma onschadelijk te maken. De Tilster doelman onderscheidde zich vlak voor rust opnieuw met een prima redding nu op een vrije shop van de thuisclub.

De tweede helft kende opnieuw een prima start voor SC Kootstertille want na drie munten spelen had Gerbrand Waaksma een tweede treffer achter Suameer doelman Gerrit van der Leest geschoten. Twee minuten daarna was het duel beslist na een handsbal in de zestien bij de thuisclub. Arbiter De Jong kon niets anders dan naar de strafschopstip wijzen. Gerbrand Waaksma wist wel raad met de elfmeter en bracht de tussenstand daarmee op 0-3. SC Kootstertille doelman Albert Jan Merkus bezondigde zich bij een spaarzame aanval van de thuisclub aan frivoliteiten wat bijna een tegentreffer opleverde. Op de doellijn wist Douwe Kloostra deze nog nipt te verijdelen. Wopke Hoekstra tekende halverwege de tweede helft voor de eindstand door een rebound prima te benutten; 0-4. Even later had Hoekstra ook nog voor een hogere score kunnen zorgen maar doelman Van der Leest kreeg nog net de vingertoppen tegen diens inzet. Komende zaterdag barst de competitie weer los en zal in Groningen bij Groninger Boys moeten blijken of SC Kootstertille aan de solide voorbereiding een even solide vervolg kan geven.