7.5 °C

Totale off-day voor ASC 1

ma 29 augustus 2016, 11.31 uur

RINSUMAGEAST - Zaterdag stond op sportpark Easterbuorren de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi op het programma voor ASC en VCR. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het niet de dag van ASC zou worden, al na 3 minuten hadden de gasten uit Rinsumageest al op voorsprong moeten komen, maar toen was het nog ASC doelman Henk Witte die met een voet nog net redding kon brengen.

De mannen uit Augustinusga en Surhuizum zagen veel misgaan en VCR lokte de thuisploeg steeds verder uit de tent. Na 28 minuten viel de bijna onvermijdelijke 0-1 toen, na 'dom' balverlies bij ASC, Jouke Hoekstra voor VCR scoorde. Bij ASC ging er voetballend veel mis, maar ook in de personele bezetting, omdat er aan de kant van ASC binnen het halve uur al 2 maal noodgedwongen gewisseld moest worden. Toch was het met de rust nog maar 0-1 voor VCR.

Na de onderbreking was het VCR dat Jouke Hoekstra ten tweede mal doel zag treffen nadat hij ongehinderd op kon stomen richting het doel van de, al in de eerste helft, ingevallen doelman Dennis Kolthof van ASC, en deze kansloos liet. Met een 0-2 achterstand leek ASC even op te leven, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Toch kwam ASC met nog 12 minuten op de klok terug tot 1-2, toen Tamme de Boer scoorde na voorbereidend werk van Han Zwart.

VCR zette nu nog maar eens aan en drukte ASC weer terug op de eigen helft. Uit een vrije trap, vanaf de achterlijn zo'n beetje, wist Mame Braaksma voor VCR de 1-3 eindstand binnen te schieten, in een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd werd, omdat de thuisploeg er met het hoofd niet helemaal bij leek te zijn, en VCR deze middag gewoon beter was. Een belabberde vertoning, een week voor aanvang van de competitie, die voor ASC start op zaterdag 3 september, als er thuis tegen Friese Boys aangetreden moet worden.